Ett samhälle där en 1,5 åring hotas, är ett sjukt samhälle

| 25 februari, 2020

Ett samhälle där barn i grupp knivhotar ett annat barn så litet som 1,5 år, är ett samhälle där någonting är väldigt fel. Frågan är hur ens 10-åriga barn kan gå runt med kniv? Givetvis handlar det här om föräldraansvar.

Alla behöver å det snaraste inse att ingen ansvarstagande förälder eller svensk medborgare bryr sig om Stefan Löfvens tjat om den välfärd han påstår sig bygga, eller Ulf Kristerssons, Ebba Busch Thor eller Jimmie Åkessons markeringar mot rånen, när de egna barnen, så små som 1,5 åringar, riskerar att hotas med kniv, rånas och förnedras på väg till skolan eller hem från någon aktivitet. Det här överskuggar allt annat.

Svensk media måste också ta ett större ansvar. Vi kan exempelvis inte ha politiska redaktörer som Anders Lindberg som ironiserar över de politiska förslag som läggs fram. Anders Lindberg, chef för Aftonbladets ledarsida, har ägnat ett antal tweets har han upprepat försöka säga att AB tagit ansvar. Att han gjort något annat visar en artikel där han ironiserade över dem som menar att vi behöver fler poliser. Lindberg skrev: ”Är det verkligen bara fler poliser som ska bekämpa denna minskande brottslighet? Vad ska rikspolischefen göra med dessa 10 000 nya poliser? Ge dem innebandyklubbor? … Det här är populism när den är som mest enfaldig. Politikerna vet ju själva att de snackar smörja. De antar att väljarna är dumma och kanske har de rätt. Varför vilja ha tusentals nya poliser när brottsligheten minskar?”

Jag menar att journalister som Anders Lindberg bär ett tungt ansvar eftersom deras opinion mot att förneka den tragiska utvecklingen vi nu ser brista som en varböld, har bidragit till att en bebis hotas med kniv. 

Det har varit svårt att inse att den våg av förnedringsrån kommer slita sönder vårt samhälle, än svårare när man läser om en bebis som hotas som hotas med kniv. Men det har det. Frågan är om det här gåt att reparera? Det här tror jag kommer påverka vårt samhälle på ett sätt som kommer bli svårt att hämta sig ifrån. 

Trots alla varningstecken har man låtit utvecklingen fortgå. Skolorna är plats för misslyckanden, hot och lärare som inte kan göra det jobb de är utbildade för. Unga kan fortsatta att begå brott utan några kännbara konsekvenser. Nyanlända fortsätter att strömma in i områden med de problem som följer i socialdemokraternas spår: fattigdom, bidragsberoende, trångboddhet, skuldsättning, svartkontrakt och fejkadresser vilket i sin tur skapar avundsjuka, orättvisor och utanförskap. De som får betala är alla skötsamma medborgare både i och utanför utsatta områden. 

Sverige är sjukt. Vårt land har varit infekterat så länge nu att insatserna blir som att sätta plåster på ett gapande och varande sår. 

Expressen


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp