Johan Westerholm: Salafismen smälter samman med Muslimska brödraskapet i Göteborgs moské

| 25 februari, 2020

Det senaste avslöjandet om Göteborgs moskés radikala inriktning sätter ånyo ljuset på miljöer där den salafistiska miljön, som tillåter våld och jihad som metod, smälter samman med Muslimska brödraskapet i Sverige. 

I fredags avslöjade TV4 Nyheterna att Göteborgs moskés hemsida hade en flik ”Om Islam” som riktade sig till nya muslimer. Denna flik slussar besökare till en väldesignad hemsida skriven på svenska med namnet ”New Muslim Guide” som är en förkortad version av boken ”The New Muslim Guide” författad av Fahd Salem Bahammam och utgiven på 26 olika språk. Enligt hemsidan ”New Muslim Guide” är den framtagen genom konsensus bland flertalet muslimska lärda.

Johan Westerholm

Läs vidare på Ledarsidorna


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: