Ökande kostnader för hyrbemanning hotar vården

| 25 februari, 2020

”Så länge uthyrning av vårdpersonal är en lågriskbransch med goda vinstmarginaler kommer det vara svårt att bryta utvecklingen, skriver Johan Enfeldt och Lisa Pelling. Foto: Jeppe Gustafsson / Bildbyrån

“När hyrkostnaderna ökar i vården är det den ordinarie personalen som får ta smällen. Regionerna behöver intensifiera arbetet med att göra bemanningsbranschen mindre attraktiv och samtidigt göra det mer förmånligt för regionerna att anställa och förbättra villkoren för den egna personalen, skriver Johan Enfeldt och Lisa Pelling.”

Dagens Samhälle


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: