INSÄNDARE. Ulf Göran Möller: Förra gången “vann” de kriminella

| 26 februari, 2020

Belinda Olsson, programledare i programserien “Sverige Möts”

Har jag förstått det rätt, kommer Nyamko Sabuni att besöka Kronogården i Trollhättan idag, samtidigt som Joakim Lamotte kommer att vara där för att göra en livesändning.

Enligt SVT nyheter, har polisen rustat inför detta och hoppas de kan säkerställa tryggheten.

Denna gång är det inte “bara” en journalist och vanliga medborgare som ska skyddas, utan även en partiledare – och jag är därför ganska säker på att man kommer att ha fler poliser på plats som förhoppningsvis också är bättre förberedda och rustade för att göra gripanden om de kriminella ännu en gång försöker skrämma iväg, hota och misshandla folk.

Förra gången “vann” de kriminella.

De bevisade att de “ägde” området och polisen var handlingsförlamade, samtidigt som vanligt laglydigt folk skrämdes bort.

Hoppas sunt förnuft, polis och laglydiga medborgare denna gång får “revansch” och åtminstone under en stund kan “låna” området.

För vilka som normalt till vardags “äger” området, tror jag inte det råder någon tvekan om: Kronogården är åtminstone delvis en “no-go-zon”. Tillräckligt mycket för att jag anser man kan kan benämna den en no-go-zon, utan att överdriva eller ljuga.

Jag är tveksam till om polisen hade rustat lika bra, om Nyamko Sabuni inte hade meddelat att hon kommer idag. Jag misstänker, att polisen inte hade brytt sig lika mycket om det “bara” var Joakim Lamotte och “vanliga” laglydiga medborgare som idag försökte samlas för en livesändning.

Jag är tacksam för att Nyamko Sabuni tänker närvara och på detta sätt åtminstone indirekt ger Joakim Lamotte och vanliga medborgare sitt stöd.

Undrar om de kriminella ska försöka visa sina muskler även denna gång – och om det i så fall blir några gripanden.

Jag hoppas på ett sätt att de kriminella kommer försöka störa livesändningen även denna gång, så att polisen förhoppningsvis ikväll kan gripa och lagföra en del av dessa monster.

I Sverige har vi kanske cirka 100 “no-go-zoner” – jag tänker inte försöka mig på en exakt siffra, men alla medelstora och stora städer har sådana områden. I de större städerna, finns det flera sådana områden.

Jag har tyvärr inte sett att regeringen har genomfört några beslut, som gör att vi sett insatser mot dessa områden för att “rensa upp”.

Allt går på “som vanligt” och de kriminella i dessa områden kan fortsätta “äga” och hånskratta åt svenskt “rättsväsende” och pissa laglydiga medborgare i ansiktet.

Stefan Löfven, Morgan Johansson, hela regeringen och representanter för deras stödpartier, borde vara i Kronogården ikväll.

Det är verkligheten i sådana områden de borde besöka ofta och aktivt kämpa för att få tryggare.

Sådana som Morgan Johansson, snackar mycket – men jag har inte sett några praktiska resultat av deras politik.

Ulf Göran Möller

SVTPLAY


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •