De som aktivt vill tysta

| 27 februari, 2020

Det var så tragiskt att se SVT debatt igår. När chansen fanns att visa att vi är ett land som står upp för journalister och allas rätt att yttra sig landade allt istället i att Joakim Magnus Lamotte fick stå och förvara sig mot dem som vill att han ska tystas. En advokat som tog de kriminella i försvar, en socialarbetare som kriminella som offer och en aktivist som fokuserade på Lamottes trådar på Facebook.

Vad värre var att de som stod på motsatt sida av Lamotte oemotsagt fick stå och säga att Lamotte borde visa dem respekt och fråga först om han får vara där som journalist. Det var ingen förutom Lamotte (och många tittare) som reagerade på hur fel det var. Sedan när bedrivs uppsökande journalist på det sättet? Behöver exempelvis Trolljärgarna be om lov innan de hänger ut folk på TV?

Man hade ju en stilla förhoppning om att det skulle bli bättring jämfört med Opinion Live. Men inte då. Varje cirkelresonemang eller halmgubbekommentar från vänstersidan applåderades. Ingen i “publiken” applåderade Lamotte som stod där i skyddsväst och försvarade det varenda journalist och svensk medborgare borde försvara.

Jag blir så förbannad. Där stod man i dirketsänding och tillät att kriminellas handlingar försvarades som om dessa var rätt och riktiga. Vad tusan är det!


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “De som aktivt vill tysta

  1. Ulf

    Svt i sin lägsta öststatsform………Ingen tar Svt på allvar längre iaf.

  2. Pelle

    Nu hoppas jag att flera fattar att SDKritik mot public services är förståeligt. Att se dessa skitstövlar stå och säga att Lamotte har sig själv att skylla . Hoppas nu att flera får upp ögonen på hur SvT styr sina sk debattprogram rena DDR är vad det är. Sedan dagen efter Strandhäll och Träff spy sin galla över Lamotte , .

Kommentarer är stängda.