GÖTEBORG JUST NU: Akut stängs – misstänkt nytt coronafall

| 27 februari, 2020
  • Ett nytt misstänkt coronafall har rapporterats. Den här gången i Landvetter. En vårdcentral där håller stängt.
  • I Libanon har ett tredje fall av coronaviruset rapporterats av hälsoministern i landet
  • Nu har ett första misstänkt coronafall upptäckts på Åland, det gick Ålands hälso- och sjukvård ut med under torsdagseftermiddagen. ÅHS meddelade att personen som misstänks vara smittad har vistats i ett riskområde i norra Italien, och har vid hemkomst fått akuta luftvägssymptom. På fredag väntas svar om patienten har coronaviruset, skriver Nya Åland.
  • EM och Eurovision kan komma att ställas in, det skriver Dagens Industri.  Källor i EU-kommissionen och Europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC sa till Nyhetsbyrån direkt att de två enorma evenemangen kan bli inställda. ”Situationen förändras snabbt. När evenemangen kommer närmare måste vi fundera på det. Vi konstruerar olika modeller och analyserar troliga effekter av sådana evenemang”, sade en källa till Nyhetsbyrån, skriver DI.
  • Coronasmittad man i Göteborg kan ha exponerat 40 personer
  • En man i Israel har testats positiv för coronaviruset under torsdagen. Mannen kom hem till Israel den 23 februari efter att ha besökt Milan i Italien. Hälsoministern i landet säger att de har spårat personerna som varit i kontakt med mannen och de har blivit beordrade att stanna hemma för isolering i 14 dagar, skriver Reuters.
  • Den iranska politikern Masoumeh Ebtekar har testats positivt för covid-19, enligt statlig media, det rapporterar Washington Post.

Expressen. UPPDATERAS LIVE


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: