Hundratals flyktingar på väg?

| 28 februari, 2020

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Foto: AFP/TT

Än så länge obekräftade uppgifter men Turkiet kommer att öppna sina gränser mot EU, enligt uppgifter från en turkisk regeringsvänlig tidning. Anledningen är de upptrappade striderna i nordvästra Syrien som väntas leda till en ny stor flyktingström till Turkiet.

Enligt en regeringskälla ska det vara fritt fram att resa in i EU under 72 timmar. Hundratals flyktingar har redan börjat bege sig mot gränsen till Grekland och turkisk polis, kustbevakning och gränskontroll har fått order om att släppa förbi dem som reser mot Europa, skriver Reuters.

Tyvärr har Erdogan blivit allt farligare för både sina egna landsmän och för omvärlden. Det finns en anledning till att han har underlättat för många IS sympatisörer från Europa att passera gränsen och ansluta sig till IS. 

Om ändå våra politiker och omvärlden reagerat tidigare på hans maktfullkomlighet och maktarrogans hade det inte blivit så farligt som det är på väg att bli nu. 

Nu dras vi tyvärr med en regnig som lämnar övrigt att önska. Förtroendet för vad den klarar av är nere på i stort noll och intet. Och det bådar verkligen inte gått om det här blir en sanning. 

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kalla-turkiet-oppnar-eu-grans-for-migranter


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp