INSÄNDARE. Bassam Al-Baghdady: Argumentum ad populum

| 28 februari, 2020

Presstödjournalister, politiker och andra som lever på pengar från fattiga skattebetalare gör sig lustiga över att Joakim Lamotte hade en väst på sig igår i ett TV-program som påminner mer om Irakiska TV program under Saddam Husseins tid.

Så här manipulerar Publicservice dig kära medborgare: Här är tricket.

Bjuda in en person, företrädare eller politiskt parti som du förväntas hata, fyll studion med en fientlig publik och … abrakadabra, ingen lyssnar på vad gästen har att säga, av den enkla anledningen att rent psykologiskt ingen vill stå på ”fel sida” med de som har ”fula åsikter” dessutom ges sken av att ”alla i publiken kan inte ha fel”. För att krydda till det så att absolut ingen vågar sig lyssna på ett ord som gästen kan förmedla, lägg till applåder lite här och där för att öka känslan av att ”vi är väldigt många” som inte tycker som dig. Exakt samma trick används i de lågbudget komedierna från 60 och 70 talet där du hör en fejkad publik skratta när det förväntas av dig att skratta, och du gör det också, faktiskt. Sök på ”Laugh track”.

Ett sådant trick kallas Argumentum ad populum, folkets argument, en typ av genetiskt argument och således ett argumentationsfel. Detta trick användes redan gamla grekerna när man försökte förlöjliga motståndare, används idag i Iran, Nordkorea och andra länder där folket måste styras för att tycka och tänka på ”rätt” sätt.

Att Joakim Lamotte känner sig otrygg och därmed känner behov att bära skyddsväst är ett underbetyg för politiker som gör sig lustiga idag över honom. För presstöd journalister bör det vara mer alarmerande att en journalist kollega inte kan arbeta i fred utan att ”ställa rätta frågor” och ”ta hänsyn” till maskerade ligister. Ni bör, om ni har heder i kroppen, förstå att den dag journalister attackeras av ligister och i förlöjligas av politiker är den dag där ni inte kan granska makten eller ligisterna. Men, istället för att ställa politikerna mot väggen för det helvete vi lever i vi som bor i utsatta områden, låtsas ni att ”Lamotte ingen riktig journalist” och ”varför ska han bära väst när jag i Kabul inte gör det” hävdar en presstödjournalist. Kanske för att du inte var direkt måltavla för terrorister såsom Jokaim Lamotte är här i Sverige, och om du var det, så var det inte så smart att du inte bar skyddsväst i Kabul, det ska inte någon annan stå för din slarv.

Märkligt nog att just presstöd journalister som livnär sig på stulna pengar från skattebetalarna driver med Joakim Lamotte för att han inte livnär sig på skattebetalarna. Tänk dig att statsmedia var för folket inte för staten och att folket frivilligt skulle vilja finansiera det, hur många program, kanaler eller tidningar som livnär sig på stulna pengar idag skulle finnas kvar.

Ja, jag förstår att du har familj och bostadslån som du måste betala och därför måste du jobba i statsmedia och livnär dig på stulna pengar. Men tänk att dina barn kommer att växa till ett land där människor som känner sig otrygga bli utskrattade. Ett land där närsomhelst, ett av dina barn kan bli rånad, ihjälslagen eller förnedrad, samtidigt journalister som rapporterar om det bli förlöjligade.

Eller, du kanske har inga barn? Du kanske bor i ett område där den enda invandrare du känner är Ali från gatuköket och han verkar trevlig, och du tror innerst inne att alla invandrare är som Ali.

Mitt råd, om du journalist eller politiker, gå ut bland vanligt folk och bosätta dig i ett utsatt område, skicka dina barn till samma skolor i dessa områden och försök nästa gång du träffar Ali från gatuköket att fråga honom vad han tycker om vad Sverige bör göra för utsatta områden.

Om någon har svikit oss invandrare så är det förljugen media som försöker utmåla oss som Sveriges räddning och strunta i oss när vi har riktiga problem. Om någon har svikit oss invandrare så är förljugna politiker som inte vill se vilken verklighet vi lever i. Om någon har svikit oss invandrare så är det långa förväntningars rasism som vill ”ta hand om oss” men aldrig ta oss på allvar eller låta oss bli en del av Sverige.

Bassam Al-Baghdady på Facebook 


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •