SD tog i för hårt

Johan Forsell (M) skriver på twitter: ”Att kalla TV-chefer till utskottsförhör för innehållet i enskilda program, och att förorda att enskilda journalister ska kunna straffas för en vinkel som kan upplevas osaklig går långt över gränsen för det acceptabla.”

Jag håller med Forsell i sak men anledning bakom SD:s förslag håller. SVT är skattefinansierat. Det ställer höga krav på opartiskhet. På riktigt. Inte bara lite då och då när det passar dem.

SVT:s ”opartiskhet” kan inte längre tillåtas fortsätta, eftersom den nästan alltid är vinklad åt det rödgröna hållet. Det innebär att väldigt många andra nyhetskonsumenter exkluderas och samtidigt tvingas betala för ett regeringsstyrt Public Service.

Det borde Åsa Lindhage (MP) ta hänsyn till innan hon skriver: ”Det är allvar nu. Budskapet från SD:s företrädare är glasklart. Människor i Sverige ska vara tysta när de ogillar något som SD gör. Detta är ett agerande som hör hemma i diktaturer. Det är hög tid att säga stopp.” För lika mycket hör den rödgröna styrningen SVT ägnar sig åt i diktaturer.

Det kan väl ändå inte vara så illa att Åsa Lindhagen inte förstår det? Medier ska inte styras överhuvudtaget men som det är nu agerar SVT som en megafon för de rödgröna och det måste upphöra.

Och för ordningens skull bör påpekas att det inte bara är SD som är kritiska till Public Service och svensk journalistik. Det är många som är idag. Men genom att smutskasta och styra debatten om media och kravet på dess opartiskhet, har rödgröna politiker lyckats tysta ner det breda folklagret som faktiskt tröttnat på att indoktrineras.

https://www.etc.se/…/det-ar-nog-nu-sds-attacker-pa-demokrat…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp