Hybridkrig?

Jenny Sonesson twittrar: “Lyssnade nyligen på intressant föredrag av brittisk tankesmedja om hybridkrig. Krig kan drivas på andra sätt än via soldater och stridsflyg. En metod är att stat, eller annan aktör, utlöser flyktingkriser. Att strömmar av människor tvingas att fly för att pressa grannländer.”

“Frågan som måste ställas är hur EU ska se på asylrätten om flyktingar cyniskt används som en metod av ett allt mer diktatoriskt Turkiet för att destabilisera unionen?”

Richard Herrey svarar henne i tråden: “Den diskussionen hade jag för många år sedan med analytiker inom militär.”

Det vore på tiden att de journalister och politiker faktiskt började informerade om hybridkrig. Risken är annars att det här lämnas över i händer som bara skapar mer oro i landet. Som det är nu är det bara vänsterns “vi måste visa humanitet” och öppna gränsen som gäller och det duger verkligen inte i ett så pass allvarligt läge.  

Humanitet är viktigt men i det här läget är inte att öppna gränsen som är lösningen utan att stötta Grekland och de länder som behöver. 

Det är också oerhört viktigt att varken MP, C eller S agerar knähundar åt diktatorn och despoten Erdogan för att undvika fler kriser, i allra värsta fall krig. Det är oansvarigt att nu hålla på att brunsmeta. 

En turkisk minister ska ha sagt att OM Turkiet skulle tvinga ut de flyktingar de har sedan några år mot Europa så skulle Europa klara krisen i ca sex månader.  Är det som påbörjats nu? Det är något vi borde överväga. Vi måste helt enkelt klara av att hålla två tanker i huvudet samtidigt. 

Bra av Jenny att lyfta tanken. 

https://twitter.com/JennySonesson/status/1234602080658169861


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp