Ibland vill man bara dra täcket över huvudet

Jimmie Åkesson delar ut flygblad om att Sverige är fullt vid turkiska gränsen. Vänsterpartiet tar ett gruppfoto och poserar med texten “Refugees Welcome”.
Maria Hind Alias (S) blir fly förbannad på Åkesson och twittrar: ”Sverige är fullt! Vi kan inte ge dig mer pengar,erbjuda bostad” Åkesson delar ut flyer med detta budskap till människor vid gränsen till Grekland. En fråga: Vem f-n har gett dig mandat att göra detta? Du sitter varken i regeringen eller är statsminister?”
Flyktingar vid turkiska gränsen skriker på arabiska: ”Tänd eld så hundarna inte kan se oss…Tänd eld på hundarna. Takbir – Allah u Akbar! Bränn dem…De måste öppna gränsen för oss, Allah akbar. Kastar de en sten på oss, ska vi kasta tusen på dem.”
Utrikeskommentator Erika Bjerström säger att över 90 procent av alla migranter som försöker ta sig till EU via Medelhavet är ekonomsika migranter som ser Europa som en bankomat.
Scenerna från de bilder som sprids visar upp en gränslöshet vi ser växa fram även här i Sverige. Aggressiva män som kräver respekt, hotar, förnedrar och dominerar. Det oroar många. Ska vi tillföljd av ytterligare en våg av massinvandring från Mellanöstern tillsist ändå bli som Mellanöstern? Våldsamt, fyllt av kvinnoföraktande män, fattigdom, ilska och oro? Vi är vissa perioder på god väg.
Det som oroar mig är svensk politik. Åren som gått har varit de mest dramatiska politiska år vi upplevt, men ändå tycks det komma mer av den varan. Och det mitt emellan två kriser: coronavirus och invandrare som hotar vid turkiska gränsen. Splittringen och den ökade polariseringen i svensk politik är precis vad vi inte behöver nu. Som vanligt lämnas svenska medborgare åt sitt öde. Det kastas mellan olika politiska utspel och används som spelbrickor.
Samtidigt vet vi att samarbetet mellan S och MP har skapat en regeringspolitik som omöjliggör en ansvarstagande politik, eller ansvarstagande överhuvudtaget. Det innebär att det blir omöjligt för den nuvarande regeringen att få genom vettiga politiska beslut angående migrationen. Öppna gränsen knackar med andra ord på dörren.
Det hindrar dock inte Stefan Löfven från att säga att S i stort sett är överens med M och deras syn på migrationen, trots att S ännu inte diskuterat M förslag vad gäller migrationen. Samtidigt som Löfven säger det vet Löfven om att regeringen inte håller rätt kurs för Sverige. De kan nämligen inte det. De har som sagt givit makten att styra migrationspolitiken till MP.
Jag är på riktigt bekymrad. Morgan Johanssons (S) uttalande är inte särskilt lugnande: “Viktigast lugna akut läge”. Är det verkligen det viktigaste? Vad händer om EU:s yttre gräns fallerar? Regeringen är knappats beredd för att vidta åtgärder för att hålla situationen under kontroll. Sverige har inte kapacitet att återigen hamna mitt i en kris likt den 2015. Ändå är det rödgröna politiker lobbar för runt om i landet: “Mer humanitet”, “stå upp för asylrätten”, “vi måste hjälpa”.
Ibland vill man bara dra täcket över huvudet.

Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •