INSÄNDARE. Anamaria Von Roteliuc: Min dotter var tvungen att skriva att jag tror på allah och att jag går till mosken och vara med på bön ritualen

| 4 mars, 2020

Genrebild. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Söderfors bruksskolan: Idag framgick det att min dotters klass hade religionkunskap
Som bestod av att

Barnen var TVUGNA att I BREV Bekänna sin tro på islam, koranen, och delta i bön ceremoni samtidigt som böneutrop spelades i klassrummet, sedan gavs gåvor i form av kakor ämnade till Muhammed, barnen blev tvugna att färglägga mosken på ett A:4 blad. Tjejens blev välinformerad om klädseln, ritual och vad som gäller för deras del. Min dotter o henne vännen ville inte delta och frågade lärarna: måste man vara med på det här?’ Lärarna svarade: NI MÅSTE VARA MED, ANNARS GÖR VI DET MED ER SEPARAT UNDER RAST TIDEN.
Jag har just skrivit brev till den läraren och rektorn, i morgon väntar en polisanmälan.

Min dotter är helt förkrossad och gråter,
Hon säger mamma, jag var tvungen att skriva att jag tror på allah och att jag går till mosken och vara med på bön ritualen.

Snälla Ni!
Minns min dotter i bön🙏🏻

Till er alla föräldrar som har barn i samma klass: kom stå tillsammans med mig och stå upp för TRON PÅ JESUS I DETTA LAND. Sprid detta så andra föräldrar är medvetna!

Låt den som vill vara muslim vara det! Men sluta kränk våra Kristina barn.

Anamaria Von Roteliuc på Facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

2 tankar på “INSÄNDARE. Anamaria Von Roteliuc: Min dotter var tvungen att skriva att jag tror på allah och att jag går till mosken och vara med på bön ritualen

 1. Linda Wiberg

  Hej
  Tänker på din dotter och hennes vänner som fick lov att genomföra detta mot sin vilja.
  Undrar även hur de har tänkt på skolan gällande lagen om religionsfrihet. Hur ska de förmedla att det är gällande lag efter detta utspel. Funderar även på om inte detta klassas som psykisk misshandel då din dotter med flera känner sig kränkta och mår dåligt över behandlingen. Det var även under tvång/hot – gör det inte det under lektionstid så skulle deras rast där de ska ha möjlighet att återhämta sig för att orka med nästkommande lektion. Det finns säkert fler punkter som man skulle kunna anmäla skolan och gällande lärare under.

  Syftet med utbildningen inom skolväsendet
  4 § Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta och utveckla kunskaper och värden. Den ska främja alla barns och elevers utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Utbildningen ska också förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på.

  Utformningen av utbildningen
  5 § Utbildningen ska utformas i överensstämmelse med grundläggande demokratiska värderingar och de mänskliga rättigheterna som människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet samt solidaritet mellan människor.

  Var och en som verkar inom utbildningen ska främja de mänskliga rättigheterna och aktivt motverka alla former av kränkande behandling.

  Utbildningen ska vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

  Förbud mot kränkande behandling
  9 § Huvudmannen eller personalen får inte utsätta ett barn eller en elev för kränkande behandling.

  Att tvinga barnen att utöva något kring en religion som inte står för våra demokratiska värderingar kan jag se som ett lagbrott.
  Din dotter känner sig felaktigt behandlad i skolan, hon är kränkt som individ med rätten att inte behöva erkänna en religion som hon inte tror på. Ingen utom hon kan bestämma om hon blivit kränkt eller inte……med den grunden kan man ju se det som ett lagbrott också.

  Jag hoppas att din dotter och övriga barn som känner sig kränkta i detta får upprättelse. Vad skolan, rektor och undervisande lärare bör få för straff är inte upp till mig att avgöra, men din dotter har rättigheter enl lag och skulle aldrig behövt utsättas för detta.

  Kramar
  Linda Wiberg

Kommentarer är stängda.