Advokat polisanmäler Jimmie Åkesson för osant intygande när han delade ut flygblad vid turkiska gränsen.

| 5 mars, 2020

Man kan fråga sig om inte polisen har viktigare saker att ta hand om än den polisanmälan som Behrang Eslami under gårdagen lämnade in mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson för osant intygande?
Är inte polisen belastad tillräckligt med skjutningar, sprängningar, mord och gängkrig så de kunde få slippa sådana ofogsanmälningar som denna?
Men tydligen så håller polisen med denna advokat om att Jimmie Åkesson begått något olagligt, den förundersökningsledare som fick ärendet gjorde enligt Eslami bedömningen att det till och med kunde röra sig om hets mot folkgrupp.

Nu frågar jag mig hur förundersökningsledaren kan få ihop dessa ”flyktingar” till en homogen grupp, till en folkgrupp när det rör sig om personer från allt mellan Afghanistan till Somalia, allt från Bangladesh till Syrien?
Är det en folkgrupp?
Eller är det så att denna förundersökningsledare samt advokaten Eslami i själva verket är flyktingaktivister som vill att Sverige ska öppna sina gränser igen?
För vad är där i flygbladet som är hetsande mot en specifik folkgrupp, när det bara upplyser om att Sverige inte har möjlighet att ta emot fler ”så kallade flyktingar”?

Att Eslami inte anser att Jimmie Åkesson talar för honom det är inte fog nog att polisanmäla honom. För i så fall så skulle polisen överösas av polisanmälningar mot alla partiledarna och det borde polisen inse och med det bara sagt att vi inom polisen inte tar emot sådana polisanmälningar. Men nu så kan man med detta säga att det är fritt fram för alla svenskar att polisanmäla alla de partiledare som man inte håller med mär de gör något politiskt utspel där de säger sig tala för svenska folket.

Är det den utvecklingen polisen vill ha?
Om inte så lägg ner denna utredningen mot Jimmie Åkesson omedelbart. Sen är det kanske också dags att se över om inte Eslami borde tillrättavisas för att lämnat in en politiskt styrd polisanmälan. För Sverige är trots allt ett land där vi får sprida flygblad med olika politiska budskap och även det i det svenska folkets namn.
Men Eslami kanske vill att Sverige inskränker denna rättighet så Sverige blir en diktatur?
För den risken finns om inte politikerna får framföra dina politiska budskap i rädsla för att bli polisanmälda.

https://www.aftonbladet.se/a/y3M4eE

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 tankar på “Advokat polisanmäler Jimmie Åkesson för osant intygande när han delade ut flygblad vid turkiska gränsen.

 1. Ulf

  Verkligen starkt av Jimmie att stå upp för det man säger till väljarna,är bara han och SD som besitter det modet.De klarar dessutom av att stå rakryggade och fast i den förväntade vänster hysteri stormen som de vet alltid kommer! Sverige är fullkomligt överbelagt och klarar inte fler bidragstagare.Trots att den store lögnaren Morgan Johansson S säger att man stramat åt invandringen ligger vi nu på en intagstakt över 100 000 i år .Han ljuger som vanligt svenska folket rätt upp i ansiktet via sin propagandacentral Svt som hejar på förljugenheten.Tror han att vi skattebetalare är helt dumma i huvudet eller va f n menar han.Hur detta frekventa ljugande kan få fortgå visar bara hur sinnessjukt detta land blivit under S regeringen.In med fler lågutbildade bidragstagare bara ,bortse från bostäder och kulturkrasch etc, bara S kan köpa fler röster via bidragsbetalning är de nöjda.Ja det är sannerligen dårskap på högsta socialdemokratisk nivå som spelas upp dagligen, framburna av C,Mp och L.Fullständig rasering av ett välmående land ,de borde ställas till svars i domstol,men alla är väl vänster och miljötokar även där. Vi borde lämna Eu och stänga gränserna ,Eu tillför inget positivt och har inte gjort det tidigare heller,enbart mottagit våra skattebetalares pengar.

 2. Carl den 12

  En politiker som faktiskt arbetar och gör rätt för sig, provocerar som få !!!

  Calle har själv varit på arbetsplatser där kollegor blir illa berörda om dom ser någon, göra något dom själva borde gjort.
  PS Ni är ovanligt många därute som säger att ni arbetar och sitter i fika rummet och är ute på sociala medier och lämnar över erat arbete till andra istället?

  1. Cessie

   Typiskt sd:are att reagera så här… Självklart har Den store Ledaren inte gjort något fel, han har “stått upp för Sverige”. Det är knappast att “Stå upp för Sverige” att få alla svenskar att se ut som rasister. Och det är för j*vligt att säga att meddelandena på flygbladen var från “svenska folket”. Jag var inte tillfrågad om min åsikt, ingen jag känner heller. Jimmie Åkesson talar inte för mig! t

   Det är också typiskt sd:are att förvränga fakta. Du raljerar om att inga partiledare skulle kunna säga något ö.h.t. om man kunde polisanmäla dem för att man inte håller med. Det du inte talar om är att Jimmie Åkesson inte blev polisanmäld för att Behrang Eslami inte höll med honom. Han blev polisanmäld för osant intygande.

Kommentarer är stängda.