Kenneth Kronohage legitimerad sjuksköterska med 30 års erfarenhet inom akutsjukvård, ambulanssjukvård och räddningstjänst säger några sanningens ord om svenska myndigheter och deras hantering av coronaviruset.

| 5 mars, 2020

Här kommer några sanningens ord från en legitimerad sjuksköterska med 30 års erfarenhet inom akutsjukvård, ambulanssjukvård och räddningstjänst. Hans namn är Kenneth Kronohage och han skriver i en debattartikel i Expressen om hur hans son förvägrades provtagning av 1177 trots att han plötsligt fått 40 graders feber, ont i kroppen och torrhosta. Han var dessutom vaccinerad mot den vanliga säsongsinfluensan så Kenneth Kronohage menade då att det inte kunde varit influensan som orsakade denna sjukdom.

Sonen orkade själv inte ringa på grund av febern och fadern ville inte på grund av sitt yrke ringa då han med säkerhet skulle ifrågasätta “telefonisten” på 1177:s utsago om vad som fattades Kenneth Kronohages son, så han bad sin dotter göra samtalet istället. Efter mer än 40 minuters väntan fick hon prata med en person på 1177 som Kenneth Kronohage menar var totalt okunnig, på gränsen till förvirrad då hon ställde om samma frågor flera gånger. Och samtalet avslutades med att Kenneth Kronohages son naturligtvis inte skulle testas för viruset då han inte varit i något drabbat område.

Detta trots att han på skolan varit i kontakt med personer som har anknytning till både Italien och Iran. Nu så menar Kenneth Kronohage att med en sådan naiv inställning kommer vi snart att ha viruset katastrofalt utbrett.
Och man kan nog inget annat än hålla med honom i den analysen. Kenneth Kronohage skriver vidare att vi har redan dåliga förberedelse i form av brist på provtagningsresurser, brist på sjukvårdspersonal, vår klassiska naivitet och en tidigare generell kunskapsinhämtning från ett slutet land.

Han frågar sig om då 1177 måste bemannas med enfaldiga “telefonister” som bara kan agera utifrån sina direktiv?
Är det dit Stefan Löven uppmanar oss att ringa när vi är oroliga?
Är det de här vi får för att vi betalar världens högsta skatter, en dålig vård på lika dåliga villkor?
Kenneth Kronohage skriver till sist att han naturligtvis hoppas att han har fel i sin rädsla för corona, men han vågar helt enkelt inget annat än att vara livrädd när han lägger samman alla rapporter som myndigheterna försöker tona ned, eller försöker låtsas att vi mindre förstående inte förstår.

Men förstår inte de svenska myndigheterna att de inte är den enda informationskällan?
Eller är de så naiva så de tror att Sveriges befolkning inte söker information från utländska källor och myndigheter när de inte får svaren på frågorna från de svenska myndigheterna eller regeringen?
Detta trots att Lena Hallengren varnar för sådan information, att den kan vara falsk.
För går det att lita på de svenska myndigheterna såsom Folkhälsomyndigheten?

Till allra sist skriver Kenneth Kronohage att han kommer därför att åka iväg och bunkrar mat för minst en månad. Han har redan ett bensindrivet elverk då familjen varit tvungna att införskaffa detta efter ett otal oförklarade strömavbrott. Med vatten är han också självförsörjande då de har egen brunn.
Så det är kanske så att vi alla bör göra som Kenneth Kronohage och bunkra upp mat ifall det blir ett stort utbrott, för vem tror fortfarande att detta viruset inte kommer att drabba Sverige lika mycket som andra länder i Europa?

https://www.expressen.se/debatt/totalt-orimligt-att-min-son-nekas-coronatest/?fbclid=IwAR040CtBHC3zziJ6vKgTnCV0EHFtT29k5HOpYrxLhIPg8cC7QO3ZEl0JrF8

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •