JÖRGEN HUITFELDT: Anti-panikstrategin som kan skapa panik

| 8 mars, 2020

“Sanningen är krigets första offer, brukar det ju heta. Men frågan är om man också skulle kunna säga att sanningen är krisens första offer. Dock är det kanske inte så konstigt att det blir så i tillspetsade situationer där målet med informationsgivningen inte nödvändigtvis bara är – att ge information.

Det finns ett filmklipp från östra Ukraina där en buss med personer som evakuerats från coronasmittans ursprungsstad Wuhan attackeras av en ilsken mobb som kastar gatsten. Trots att det handlar om landsmän och landsmaninnor försöker den stenkastande gruppen med våld att stoppa dem från att placeras i karantän på det lokala sjukhuset i Novi Sanzhary i Poltavaregionen.”

JÖRGEN HUITFELDT

Läs i Kvartal


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •