Har Socialdemokraterna lärt sig läxan från 2015 eller kommer de att låta migrationsaktivisterna bestämma över migrationspolitiken?

| 9 mars, 2020

Nu kommer interna krav från tunga socialdemokrater att göra upp med Moderaterna i migrationsfrågan. Detta istället för att låta Miljöpartiet och Centerpartiet ha så stor inverkan i just detta politikerområdet. Men detta är något som varken Miljöpartiet eller Centern vill höra talas om, när migrationstalespersonerna i dessa partier får höra detta så säger dessa att en sådan uppgörelse är otänkbar. Om Socialdemokraterna skulle göra en sådan skulle både regeringen och JÖK:en falla.

Moderaternas migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard säger att det är precis som om dessa partier glömt migrationskaoset Sverige hade 2015. Och inte bara det, hon menar också att migrationskommittén där alla riksdagens partier ingår går väldigt långsamt framåt och håller fel kurs trots att den tillfälliga lagstiftelsen löper ut om lite mer än ett år.
Är det kanske så att både Miljöpartiet och Centerpartiet vill fördröja beslut om den nya migrationslagstiftningen så att tiden går ut och att gränserna än en gång blir vidöppna för alla som vill komma hit?

Är JÖK:en så viktig för Socialdemokraterna att de inte vågar sätta ner foten och säga till till sina samarbetsparter att alla så kallade särlagstiftningar inte kommer att godtas?
För det var det som Socialdemokraterna lovade sina väljare vid valet 2018, och det påpekas nu av många socialdemokratiska kommunalråd. Trots detta löfte så har Socialdemokraterna redan enats med JÖK:en om att göra migrationen mer generös i vissa områden, såsom en ny humanitär skyddsgrund och en utvidgad anhöriginvandring vilket står inskrivet i JÖK:en.

Är det Socialdemokraternas sätt att föra en ansvarstagande migrationspolitik?
Högt uppsatta socialdemokrater är oroliga att den politik som nu förs av Socialdemokraterna kommer att göra att de förlorar än fler väljare till Sverigedemokraterna. Socialdemokraten och Katrineholms kommunalordförande Göran Dahlström är orolig, han menar att ju mer Socialdemokraterna kommer överens med Miljöpartiet i migrationsfrågan desto längre kommer de från det vanliga folket. Och han slår fast i att S och M måste utgöra grunden för migrationsuppgörelsen.

Dahlström menar också att om inte MP ger med sig så får man hänga av dig dem och utlysa en regeringskris. För frågan är så viktig att den kan bli den helt avgörande frågan i nästa val och även under nästa mandatperiod.
Han säger: ”Då kan vi få ett politiskt landskap som helt domineras av Sverigedemokraterna.”
Där är även fler tunga Socialdemokrater som hyser samma åsikt, sådana som Karl-Petter Thorwaldsson och Göran Greider som också vill verka för en stramare migration och som nu menar att det är dags att göra upp med Moderaterna.

De är rädda för att de 200 000 LO-medlemmarna som nu väljer mellan att rösta rött eller på SD kommer att välja att rösta på SD och att med det Socialdemokraterna kommer att förlora LO:s stöd för en Socialdemokratisk regering. Göran Greider säger: ”Det är inte med glädje jag säger det, men sätter inte S ner foten kommer SD att fortsätta växa.”
Han tror dock att regeringen kommer att hålla ihopa ändå då han menar att MP kommer att vika ber sig precis som de gjorde 2015.

Men frågan är om Socialdemokraterna i migrationskommittén har lärt sig läxan över vad som hände 2015 då de gick från att ”Europa ska inte bygga några murar” och att ”där finns inga volymrestriktioner för hur många Sverige kan ta emot” till att nu måste Sverige stänga sina gränser?
Har Socialdemokraterna lärt sig den läxan eller vill de köra Sverige och sitt eget parti i botten innan de ger sig?
Socialdemokraternas representant i kommittén Rikard Larsson tror fortfarande på en bred uppgörelse där Moderaterna är med på det som JÖK:en redan kommit överens om.

Det vill säga den nya humanitära skyddsgrunden. Men detta är inget som Moderaterna vill vara med om.
Så hur menar Socialdemokraterna att de ska få igenom en bred uppgörelse när de låter tre småpartier sätta agendan?
För när starka Socialdemokrater som Göran Dahlström inte känner igen den beskrivning som Migrationsminister Morgan Johansson beskriver. Där han menar att den migrationspolitik som S satte i verket 2015 så är Sverige inte längre den magnet de var innan.

Jag håller ned Göran Dahlström i detta, regeringen sitter skyddad och ser inte vad som händer ute i samhället. De ser inte vad medborgarna ser runtomkring sig. De mörker inte av vad som kommunalråden märker av, vad som medborgarna ser var dag ute i ”verkligheten”. De sitter som sagt var skyddade bakom sina SÄPO-folk och vakter utan att ha kontakt med andra än jasägare.
Så frågan är om migrationskommittén kommer att komma överens innan den tillfälliga lagstiftningen går ut eller om de i Socialdemokratin är så maktkåta att de kommer att låta småpartierna ställa agendan och förgöra Sverige?

https://www.expressen.se/nyheter/interna-s-kravet-gor-upp-med-m-om-migrationen/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *