Minns ni debatten om desinformation?

Stefan Löfven sa 2018 att vi medborgare måste vara betydligt mer källkritiska. Förvisso tänkte jag då men  har inte också public service och politiker ett eget ansvar i att hålla en ren, ärlig och hederlig debatt?

När Ylva Johansson i SVT Agenda talade om flyktingar använde hon det begreppet på ett sådant sätt att ingen åtskillnad mellan flykting eller migrant gjordes. Hon var dessutom väldigt förvirrande. Hon sa: “att asylrätten är en grundläggande mänsklig rättighet, men bara om du kommer in i landet och inte blir gripen för att du tar dig in i landet för att söka asyl, men självklart har alla rätt att söka asyl.” För att strax därpå säga att gränsen är stängd. Det finns inte någon som kan begripa det hon sa.  

I sak är antalet flyktingar i Turkiet noll men det går knappats att förklara för SVT. Inte heller lyfte man fram att majoriteten av svenska folket inte vill varken ha fler flyktingar och i synnerhet inga fler migranter. Agenda fick det tvärtom att låta som att vi ropar efter dem.  

Vad värre var SVT Agenda uppvisade en närmast aggressiv ton gentemot den grekiska regeringen förenad med en överslätande ton mot den turkiska regimen. Det visar tydligt hur djupt och hårt vissa föreställningar sitter i journalisterna i de statliga medierna och i våra politiker från rödgröna partier. Man använder termen flyktingar om alla och visar mest kvinnor och barn fastän nästan alla är yngre män eller ännu värre.

https://ledarsidorna.se/2020/03/extra-de-gra-vargarna-tommer-turkiet-pa-migranter-tillsammans-med-polis/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •