CORONAVIRUSET. Sådan outsäglig sorg

| 20 mars, 2020

“På eftermiddagen ringde läkarna och sa att slutet var nära för Saras man. Några timmar senare dog 67-åringen, efter tio dagar i respirator. – Hon höll honom i handen i flera timmar innan han somnade in”, säger Saras bror till AB.

Saras man var en av de första coronapatienterna som fick intensivvård i Sverige. Han vårdades först på Södersjukhuset i Stockholm med luftvägsbesvär i fyra dagar. Då visste ingen att han hade corona. Och nu är han död.

Det är obegripligt svårt att ta in att människor faktiskt dör i sviterna av corona. I tio dagar låg Saras man nedsövd och var kopplad till en respirator. Han fick även fått dialys och behandlades med antibiotika mot lunginflammationen, men inget hjälpte.

Sara själv blev också sjuk i corona men tillfrisknande. Sjukhuset släppte hem henne en timme efter att hennes man gått bort. Vem ska ta hand om Sara nu? Hon blir helt ensam i både sorgen och i att vara smittad. Hur blir det med begravningen? Familjen kan ju på grund av smittorisk och karantän inte samlas?

https://www.aftonbladet.se/…/saras-man-dog-i-corona-hon-hol…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp