IS är tillbaka på Telegram efter utrensningen

| 22 mars, 2020

“Europols försök i höstas att stänga ute terrororganisationen IS från Telegram tycks snarare ha triggat sympatisörerna. Idag är de fler än någonsin som använder appen, enligt medieforskaren Michael Krona.

Meddelandetjänsten Telegram spelar fortfarande en helt central roll för att sprida IS-propaganda, och det rör sig om enorma mängder av kanaler och konton. Den stora fördelen ur IS perspektiv är att Telegram erbjuder total anonymitet, kryptering och olika säkerhetsnivåer på ett sätt som andra motsvarande plattformar saknar. Det skriver medieforskaren Michael Krona i tidskriften International Journal of Communication (14/2020 – 188-1910).”

Läs i Doku


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •