BOKTIPS. SÄLJPREMIÄR I DAG FÖR BOKEN ”ISRAEL OCH HENNES FIENDER”

Av | mars 23, 2020

”Israel och hennes fiender” är min berättelse om konflikten mellan Israel och palestinierna. Den är också en uppgörelse med min egen analys av denna tvist som jag har följt i snart 50 år. Efter att under lång tid ha trott på rättfärdigheten i de palestinska kraven drabbades jag av starka tvivel. Jag insåg att både viljan och förmågan att bygga en palestinsk rättsstat saknas. Det var en insikt som fick mig att ompröva konfliktens kärna och min egen syn på densamma. Jag har bytt ståndpunkt.

Jag berättar om hur Israel skapades och hur flyktingfrågan från allra första stund blev en bromskloss som förhindrade alla fredsuppgörelser. Inte på grund av Israel, utan på grund av arabvärldens cyniska svek mot fattiga palestinier som offras i ett politiskt propagandaspel. Jag berättar också om hur hatet mot Israel uppmuntras av FN och hur det gick till när Yassir Arafat duperade svenska socialdemokrater, från Olof Palme fram till Margot Wallström. Jag skriver om hur försvarsminister Peter Hultqvist medvetet försämrar den svenska försvarsförmågan på grund av sin avsky för Israel och sin kärlek till den palestinska ledningen.

Boken handlar också om den palestinska kvinnliga massmördaren som blev nationalhjälte i Jordanien och hur det gick till när den svenske konsuln i Jerusalem med sin vackra palestinska hustru sveks och lurades av svenska UD.

Jag berättar om den palestinske människorättsaktivisten som riskerade livet när han avslöjade mord och tortyr i palestinska fängelser, och som nu har slutit personlig fred med Israel.

I sista kapitlet skriver jag om den enda fredsplan som jag tror på. Den skulle kunna säkra Israels gränser och frälsa palestinierna från fattigdom och lidande. Men den är alltför politiskt kontroversiell. Arabvärlden vill inte ha fred.

Köp ”Israel och hennes fiender” coronasäkert på Adlibris eller Bokus, direkt hem i brevlådan.

Bengt G Nilsson, författare


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *