Varsel i nivå med finanskrisen

| 25 mars, 2020

Coronavirusets utbredning och krisåtgärdernas effekter har redan nu börjat få tydliga konsekvenser runt om i ekonomin. Antalet varsel steg kraftigt redan under de två första veckorna i mars. Idag kom även siffor över den tredje veckan i mars, som tyder på ett mycket hårt pressat näringsliv.

Inställda resor, avbokade hotell och rekommendationer att hålla sig ifrån större sällskap för att undvika coronavirusets utbredning slår naturligtvis hårt mot näringslivet. Inte minst de branscher som är direkt förknippade med besöksnäring, så som hotell, restauranger och transportsektorn möter stora utmaningar. Antalet varsel i dessa sektorer har under senaste veckorna ökar markant.

Ekonomifakta


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *