Jimmie Åkesson skriver till Lena Mellin

| 2 april, 2020

Kära Lena! Jag saknar dig också.

Som du säkert har noterat (du nämner det själv i din text) befinner sig Sverige och världen i kris. Människor dör, sjukvårdssystem är överbelastade, företag slås i spillror och människor tvingas ut i arbetslöshet. Att du, trots allt detta elände, ägnar mig en tanke är förstås smickrande, men just nu har vi faktiskt viktigare saker att bekymra oss om.

Svaret på din fråga är: Sölvesborg.

Lena, jag är medveten om att många inom ditt skrå är tämligen ointresserade av vad som sker utanför Stockholms tullar, men vi som bor här lever och frodas trots ert ointresse. Ännu är vi inte lika hårt drabbade av coronakrisen som ni där uppe, men som du vet är vi lite efter här på landet.

Om du känner att detta brev inte riktigt stillar din oro, är du hjärtligt välkommen att höra av dig. Jag har alltid tid för dig. Just nu har jag och övriga i oppositionen, av hänsyn till läget, sänkt konfliktnivån ganska mycket. Jag är säker på att du förstår, och jag är lika säker på att du istället hade skrivit en riktigt arg text om jag inte agerat på det sättet. Det är trots allt ditt jobb, att i varje situation hitta fel på såna som jag.

Lena, vi tar oss genom detta tillsammans! När vi besegrat den här besten lovar jag att vara tillbaka med besked. Jag ska inte göra dig besviken.

Jimmie Åkesson, på Facebook

PS Lyssna på den här så känns allt lite bättre: https://youtu.be/CYqG-8RP-JI


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: