Tino Sanandaji: Vill ni ha lite positiva nyheter? Väx då för fan upp, det finns inga, vi är på väg mot ett haveri med tusentals döda.

| 2 april, 2020

Nu rapporteras att smittan sprids som löpeld på landets sårbara äldreboenden: ”Coronaviruset har spridits bland äldreboenden i minst 90 svenska kommuner”. Enligt Ekot testar då inte många kommuner då provtagningsteam inte dyker upp att undersöka de med symptom.

Regeringens narrativ var att Sverige skulle skydda de äldre, men media frågade inte hur det skulle gå till i praktiken. Många säger självbelåten att vi här sällan bor med våra äldre, men missar att äldre i Sverige ofta får vård av yngre personal som de dagligen interagerar med.

Har vi då haft en strategi att ge de utrustning? Facket varnar: ”Det saknas skyddsutrustning. Det finns inte handsprit. Det finns inte förkläden. Det är oklart från den ena stunden till den andra om man ska ha munskydd eller inte när man går in till de gamla. Och det finns inte tvål att tvätta sig med på alla boenden”

Statsepidemiologen som gång på gång upprepat att vi måste skydda de äldre ger osammanhängande svar till SR: ”Det låter som att ni har hamnat på ungefär samma resultat som våra uppgifter”

Han säger även att det är ”olyckligt”, ”vi hade verkligen hoppats” att man skulle skydda de äldre, för det är något Folkhälsomyndigheten ”pratat om”.

Om ni fick intrycket att de fanns konkreta planer att skydda äldre är det missförstånd, de trodde att deras prat skulle få landets hundratals äldreboenden att var och en lösa det. Det har de inte gjort, vilket kan leda till en decimering av Sverige arma pensionärer, som tack för att de byggde landet.

P.S Många tröstar sig med att Sverige klarat sig bra, men det tar veckor för smittan att märkas i dödstal. För var dag blir det tydligt att Sverige drar ifrån grannländer, och ligger på samma kurva som Italien i samma fas av smittan.

Tino Sanandaji på Facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

1 En tanke på “Tino Sanandaji: Vill ni ha lite positiva nyheter? Väx då för fan upp, det finns inga, vi är på väg mot ett haveri med tusentals döda.

  1. Bitte jonason åkerlund

    Hur tänker epedemiologer och regering kring att hundratals gamla bara i stockholm lever på gatan i hemlöshet. Inte lätt att skydda sig och andra då.

Kommentarer är stängda.