ISLAMISM OCH CORONAKRISEN. Är verkligen Islamic Relief Sverige rätt talesperson?

Migrationsminister Morgan Johansson har meddelat Ekot i Sveriges Radio att man inte planerar att se över regelverket. Det är olyckligt och medför att en stor del av befolkningen görs till andra klassens medborgare som ständigt lever under hot att tvingas lämna Sverige eller se hoppen om att återförenas med sin familj grusas. Bild: Tove Eriksson/TT

Människor glömmer fort, men det här är inte första gången ljusskygga islamistiska organisationer, som dessutom har Stefan Löfvens öra, utnyttjar en situation. Lite som att bäst att smida medan järnet är varmt. 

Islamic Relief Sverige, en kritiserad internationell biståndsorganisation som baserar sin verksamhet på en islamisk värderingsgrund och som är kopplad till Muslimska Brödraskapet.

En mängd muslimska organisationer i Sverige är knutna till Muslimska brödraskapet. I toppen av detta närverk finns ”studieförbundet” Ibn Rushd som erhållit miljoner i statliga bidrag och som ger pengar till sina ”medlemsföreningar”, bland annat Islamic Relief. 

I dessa ”medlemsföreningar” finns ingen insyn utan de kan använda pengarna hur de vill. Det vet vi genom MSB:s rapport om just Muslimska Brödraskapet i Sverige av terrorforskaren Magnus Norell och Aje Carlbom. När den rapporten såg dagens ljus upprördes hela den islamistiska communityn i Sverige. Varför? Jo för att den grävde fram den ljusskygga aktiviteten som pågår i dagens ljus. Vi vet det också genom Ledarsidornas granskande journalistik av just Muslimska Brödraskapet. 

Islamic Relief är sålunda i allra högsta grad en del av att aktivt vilja undergräva vår demokrati genom att ifrågasätta fundamentalt viktiga värden som yttrandefrihet i religionsfrågor, jämställdhet mellan män och kvinnor, frihet att ha sin sexuella läggning i fred samt predikar antisemitism. Syftet, ja det är förstås att bygga ett parallellt islamiskt samhälle. 

Låt oss komma ihåg detta när vi läser Mohamed Ibrahim, generalsekreterare Islamic Relief Sverige, skriva: “Coronakrisens mest katastrofala konsekvenser kommer att drabba människor som lever med tillfälliga uppehållstillstånd. Nu måste Sverige se över möjligheterna att göra tillfälliga uppehållstillstånd permanenta, för att skydda några av samhällets mest marginaliserade människor.”

KÄLLA: GP. Coronakrisens mest katastrofala konsekvenser kommer att drabba människor som lever med tillfälliga uppehållstillstånd. Nu måste Sverige se över möjligheterna att göra tillfälliga uppehållstillstånd permanenta, för att skydda några av samhällets mest marginaliserade människor, skriver …


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •