Annika Strandhäll vill att Dagens Industri går en genuskurs

| 5 april, 2020

DI skriver en ledare där de kallar Sveriges finansministern för ”grevinna”. Det uppskattas inte av Strandhäll som säger att det är ”sjukt pinsamt. Gå en genuskurs eller nått liknande.”

Men oj, tänker jag. Sådan hemsk och polariserande retorik skulle Strandhäll aldrig använda mot andra, eller hur? Hit räknas exemplevis inte hennes tweet om SD för en tid sedan som löd: ”Är någon förvånad över att det kryllar av nazister på SD:s vallistor. Det är dags att öppna ögonen och se vad detta är för ett parti”.

Själv drar sig sällan Strandhäll för att utnyttja sin röst för att misstänkliggöra både följare i social medier och politiska motståndare. Hon ägnar sig åt polarisering, att förnedra och förminska och deltar i drev mot enskilda medborgare. Men det räknas förstås inte.

Strandhälls twittrande är långt ifrån rumsrent. Uppenbarligen bryr sig inte Strandhäll om hur själv uttrycker sig, eftersom hon själv uppvisar en slående nonchalans och förakt mot dem som inte tycker som hon eller uttrycker sig på det sätt som är godkänt i hennes värld.

Så vad handlar artikeln om? Ja om att C och L inte kan tillåta ett samarbete där de är grevinnans betjänter (Magdalena Andersson). Att de måste ställa krav på krispolitiken. Om det kan man tycka vad man vill men i sak har skribenten rätt, om att de inte är något annat än grevinnans betjänter.

För ordningens skull bör Annika Strandhäll påminna sig själv om att hon själv inte alltid uttrycker sig särskilt neutralt.

Varför ska det bli sådan sandlåda av allt hela tiden?

https://twitter.com/strandhall/status/1246473665740496897…


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp