Nya bilbränder i Värnamo under natten mot söndagen

| 5 april, 2020

Har tidigare skrivit om bilbränderna i Värnamo som var i fredags då en garagelänga med fyra parkerade bilar upp. Polisen misstänkte att den branden var anlagd och en förundersökning om mordbrand har inletts. Och nu har det hänt igen, under natten mot söndagen larmades polis och räddningstjänst ut då en parkerad bil börjat brinna. Räddningstjänsten släckte branden snabbt, men trots det så stod där två bilar som var brandskadade och en som var utbränd kvar på platsen. Och det räckte inte med detta för en natt i Värnamo, bara några timmar senare fick brandkåren ett nytt larm om bilbrand, den gången brann en bil på en parkeringsplats intill församlingshemmet.

Mariana Persson vakthavande befäl på polisen säger: “Det är egentligen ett identiskt ärende med samma brottsrubricering. Även här misstänker vi att någon medvetet har satt eld på bilen.”
I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen för bilbränderna. Polisen har dock sina misstankar om att det är samma gärningsman/gärningsmän som ligger bakom veckans bränder i Värnamo.
Så även nu i Coronavirusets tid så fortsätter brottsligheten precis som vanligt, de som gör dessa saker har inga hämningar och inget samvete, de vill endast se någon annans egendom gå upp i lågor.

https://www.vn.se/artikel/nya-bilbrander-i-varnamo-starka-misstankar-om-att-de-har-anlagts?fbclid=IwAR3uF_uDZk2bBt6dfto7H3bpFhgdlsyS76ClIpJTPA77z0mFrOU8XItl3Xk