Tar kommunerna nu i Coronapandemin och profiterar på gamla och sjuka när de bär hem matvaror till dem? 92-åriga Kerstin betalar 370 kronor till kommunen för den tjänsten.

| 7 april, 2020

Vad ska man säga om detta mer än att Sundsvalls kommun borde skämmas och betala tillbaka alla dessa pengar till alla de äldre som nu i Coronapandemin av Folkhälsomyndigheten i det närmaste är tvingade att stanna hemma.
Man frågar sig om kommunen vill ta död på sina äldre medborgare för att de kostar för mycket?
För när Sundsvalls kommuns hemtjänst säger att de vill ha 1475 kronor för att vid fyra tillfällen under en månad bära hem mat till den 92 år gammal Kerstin Hedman då bävar man. Kommunen profiterar alltså på de äldre och sjuka nu mitt under pandemin.
Vad är det för folk som sitter på kommunen och gör sådant, var är deras empati och deras samhällsansvar?

Nu är där säkert någon som säger att varför ber inte Kerstin Hedman någon anhörig att handla åt henne, och det skulle säkert Kerstin gjort om hon haft någon anhörig, men det har hon inte. Och med den kostnaden för hembärning så blir det dyra matkassar.
Kerstin säger själv: “Det blir dyra varor, jag har knappt råd att äta.”
Men det är inget som biter på kommunen som hänvisar att man följer reglerna.
Den tillförordnade förvaltningsdirektören på Vård- och omsorgsförvaltningen Annika Backström säger: “Vi har en fastställd taxa.”
Men hon har rekommenderat Kerstin att försöka hitta andra lösningar, som att beställa på nätet.

Nu är det bara det att detta är inget alternativ för 92-åriga Kerstin, hon äger ingen dator.
När SVT:s reporter i Västernorrland hör detta så erbjuder han att åka och handla, men eftersom det bara är någon dag sen hon fick senaste leveransen så är hon tvungen att tacka nej till denna hjälp. Kerstin säger att hon förstås är tacksam för erbjudandet men att hon denna gången får tacka nej.
Men det kanske blir en lösning på detta problemet trots allt, för nu har Facebookgruppen “Handlingshjälpen Corona” tagit upp artikeln och där är kanske någon organisation i Sundsvall som kan hjälpa Kerstin och alla de andra gamla och sjuka i samhället att få hem mat, om inte gratis så till självkostnadspris.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/kerstin-92-tvingas-betala-370-kronor-for-att-fa-hem-matkassen?fbclid=IwAR2Coe22d0MfAwgZ3Vfd15cRCmzPumOjH7gLz21RRi3NOQfkqYIwJEcQqlg
https://www.facebook.com/groups/223654578784966/permalink/239817613835329/