Terrordådet på Drottninggatan. Tre år har gått.

| 7 april, 2020


Sociala medier fylls med minnesbilder. Den 7 april 2017 är ett datum som satt djupa spår i Sverige.

Terrorister som Akilov skapar inte bara offer och förödelse utan också ett då och nu. Irreversibla sår som vid årsdagen rivs upp igen.

Idag är det tre år sedan Akilov kapade en lastbil och i full fart körde nerför Drottninggatan i Stockholm. Folklivet på gatan upphörde och tiden stannade. Paniken, skriken och ropen som ljöd över gatan glömmer nog ingen.

Det var en chock att inse att det var ett terrordåd som hade inträffat. Fem personer dödades och tio skadades svårt. Men ännu fler drabbades. Det Akilov gjorde den 7 april 2017 påverkade hela vårt samhälle, för all framtid.

Bilderna från förödelsen i Stockholm är något av det värsta vi upplevt. Döda och lemlästade kroppar på marken, människor i chock, blod på asfalten, skadade som fördes bort av ambulanspersonal.

Att avsiktligt ge sig på människor, i synnerhet barn som strosar ute vittnar om en djup ondska och en total avsaknad av respekt för mänskligt liv. Det är en ondska som inte går att förstå.

2017 blev en brytpunkt. Då blev vi medvetna om att att kärleksfulla ord, kramar, tända ljus och blommor kan samla ett helt folk i sorg men att det inte räcker för att bekämpa islamistisk terrorism.

Men idag, på årsdagen går mina tankar till de drabbade – de som dödades, skadades eller var nära att träffas av lastbilen. Årsdagen ska handla om offren.

Vi vill bara säga att vi fortfarande tänker på er som förlorade någon som ni älskar och saknar. ❤️

Källa: Aftonbladet


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp

2 tankar på “Terrordådet på Drottninggatan. Tre år har gått.

 1. Dan Astrom

  Stackars Akilov, vad har han varit med om. Vad är det han bär på inom sig!
  Det är sådet låter i Sverige, i många andra länder hade han fått en spruta, hängts från en kranbil eller huvudet avhugget.
  En ond människa mindre, och om inte ond, mindre risk för fria människor.

 2. Carl den 12

  Man undrar ju hur mycket beundrarbrev denna terrorist får och ifrån vilka ???
  Akilov lär ju inte ha några större bekymmer att finna en partner, då det finns partier som stödjer terror och övrig kriminalitet.
  Dessa kvinnor som säger sig stå upp för kvinnors rätt, men tittar bort och vägrar se sammanhang och orsak till att kvinnor inte vågar gå utanför dörren.
  Och vem vill möta Akilov och hans sympatisörer när deras anhängare bejakat och accepterar detta som det nya Sverige?

  DJ: “Säg mig var Du Står” på reapet……………………

Kommentarer är stängda.