Varför ljög regeringen om karensdagen? 11 mars meddelade januaripartierna att de tillfälligt slopar karensdagen. I fredags meddelade regeringen att det inte var sant.

| 7 april, 2020

“I början av mars var det stor pressträff med januaripartiernas ekonomiskpolitiska talespersoner. Dådkraft och politiskt hjältemod hade infunnit sig. För att bekämpa smittspridningen hade man beslutat att omedelbart avskaffa karensdagen samt att staten, inte företagen, skulle bära kostnaden. Ett bra beslut, inte minst för att det var enkelt. Karensdagen avskaffas. Inget krångel.

I fredags sände regeringen ut ett pressmeddelande i all sin tysta enkelhet. Nu hade det blivit desto krångligare. Karensdagen har nämligen inte slopats. Att göra det skulle rimligen innebära att den som varit hemma sjuk i stället för ett karensavdrag på sjuklönen utan i stället får just sin sjuklön. Med tanke på att inget annat sades än att karensdagen slopas är detta givetvis vad alla förväntade sig. Så var det dock inte.”

Läs i NorrbottenKuriren


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: