Nej, inte bara invandrare jobbar i vården

| 8 april, 2020

Äldre svenskars liv ligger i invandrarnas händer säger ATILLA YOLDAS i Expressen

Då är frågan: Vem vårdar de gamla invandrarna? De sjuka invandrarna? De handikappade invandrarna? Vem försörjer de arbetslösa eller arbetsovilliga invandrarna?

Hur många gånger ska man läsa exempel på oförmågan att se att myntet har minst två sidor, och att det aldrig finns några enkla svar?

Nej, inte bara invandrare jobbar i vården, och ja oansvarig invandring har kostat och kostar Sverige otroligt mycket pengar.

Rebecca Weidmo Uvell har skrivit en utmärkt artikel om välfärdsmyten som jag varmt rekommenderar. Bland annat skriver hon: ”Det har upprepats i all oändlighet – välfärden skulle gå under utan alla utlandsfödda som arbetar där. Jag har aldrig sett en enda siffra som backar upp det och det finns ett skäl till det tror jag. För det är lite mer komplicerat.”

”De flesta utlandsfödda i vården är inte fd asylsökande. De är förutom svenskar folk från EU. Så ja, vården är absolut beroende av alla sina händer även de som inte är födda i Sverige. Men att flyktingar räddar vården är inte sant. Snarare stjälper de vården eftersom de inte jobbar där i stor utsträckning men varje person som ges asyl nästan har anhöriga som denne tar hit och asylsökande konsumerar dessutom mer vård än infödda. ”
Läs mer här: https://uvell.se/2020/01/15/valfardsmyten/

https://www.expressen.se/…/aldre-svenskars-liv-ligger-i-in…/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp