OLA WONG: Det stora maskgrälet

| 8 april, 2020

Gör din egen ansiktsmask – tips från Anders Tegnells kollegor i amerikanska Centers for disease control and prevention.

“Nu svänger allt fler länder i frågan om ansiktsmask. Ola Wong skriver om hur debatten går och hur han blev en trendsättare för skyddsmasker i Peking.  

”Skyddsutrustning kommer aldrig att lösa några problem, allra minst på äldreboenden”, sade Anders Tegnell på måndagen. Han avfärdar rakt av tanken på att allmänheten skulle kunna ha nytta av ansiktsmasker. Det kan på sin höjd teoretiskt hjälpa bärarna att inte smitta andra, menar han. Men i flera länder i Asien som har varit framgångsrika i att bekämpa coronaviruset har skyddsmasker i olika grad blivit en del av gatubilden. USA liksom flera europeiska länder har börjat följa efter. I Slovakien och Tjeckien måste man ha på sig ansiktsmask utomhus, och i Österrike är det påbjudet inne på affärer. I Italien är det visserligen inte lag på att bära dem, men folk utan mask har blivit både trakasserade och misshandlade .”

Läs i Kvartal


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: