40-årig man skjuten till döds utanför snabbmatsrestaurang i Norrköping

| 10 april, 2020

Strax efter 23 på skärtorsdagen larmades polisen och räddningstjänsten till Ingelstaområdet i Norrköping efter att det hörts höga smällar utanför en snabbmatsrestaurang. När de kommer till området så finner de en man i 40-årsåldern svårt skadat med troliga skottskador och han förs till sjukhus för vård. Enligt polisen ska mannen vara välkänd av dem. Mannen ska ha ett flertal domar bakom sig och enligt Aftonbladet ska mannen vara en ledare inom någon av MC-gängen.

Polisens presstalesperson i Norrköping säger att mannen tidigare varit dömd för brott inom den kriminella miljön. På snabbmatsrestaurangen ska där varit flera gäster som blev vittnen till skjutningen och som polisen efter att de spärrat av platsen förhörde under natten. Polisens tekniker genomförde också brottsplatsundersökning under natten mot långfredagen. Senare under natten så meddelade sjukhuset att mannen avlidit av sina skador och mannens anhöriga underrättats.

Polisen startade upp en förundersökning om mord efter att 40-åringen avlidet.
Enligt uppgift ska gärningspersonen eller gärningspersonerna försvunnit från platsen i en bil och de är intresserade av ett fordon som en halvtimma efter skjutningen hittades brinnande knappt en mil från Ingelsta i Åby. Och polisen utreder nu om denna bilen eventuellt kan vara flyktbilen. Ännu på långfredagsmorgonen så finns ingen gripen eller misstänkt för dödsskjutningen.

https://svt.se/nyheter/lokalt/ost/misstankt-skottlossning-i-norrkoping
https://www.expressen.se/nyheter/en-person-allvarligt-skadad-misstankt-skottlossning/
https://www.aftonbladet.se/a/GGLK1V