Fatemeh Khavari sluter nu upp för att driva opinion för att ensamkommande afghaner ska få ”Coronaamnesti”

Turerna med de ensamkommande och kraven om amnesti tycks aldrig ta slut. Det uppstår ständigt nya argument. Att använda Corona som ett argument känns både bisarrt och nedrigt på samma gång. Men vilka är dessa ensamkommande? Vad vet vi egentligen om dem?

https://twitter.com/fatemeh_kha…/status/1248903152394477568…

Vi vet att 99,4 procent av dem är män. 49 procent har själva sagt att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år. 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien. 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket. Vi talar alltså i hög grad om vuxna män som fått avslag på sin asylansökan, där hälften av dem bott Iran.
https://www.expressen.se/…/de-9-000-afghanerna–vilka-ar-d…/

De borde ha skickats tillbaka så fort de fick avslag. Men så har vi det här med dem som vädjar om medmänsklighet, och som säger att vi sänder unga afghaner i döden. Det argumentet har hitintills slagit hål på framförd kritik, lagar och de regler vi har när det gäller asyl. Ska nu Corona göra det också?

Så här kan vi förstås inte ha det. Om vi inte tar ansvar och lägger en grund för en långsiktigt migrationspolitik i dag, kommer vi inte kunna ta ansvar för vare sig gamla eller nya medborgare, än mindre ta emot någon som är i behov av skydd. Det borde vara självklart att så fort aktivister ropar amnesti ska staten och samhället svara ja. Men det blir svårt så länge Socialdemokraterna och Miljöpartiet inte klarar av att komma överens. Som det är nu styr aktivister och aktivistiska journalister och politiker inom MP migrationsfrågan. Och de vill ge amnesti.

Sverige går inte som tåget – inte ens etablerade svenska medborgare har det bra. Företag som skapar jobb går på knäna och nu under coronakrisen går många under. Våldsbrotten blir högre och poliskrisen ökar. Det är onödigt att räkna upp allt, poängen är att vi inte förmår mer.

Flyktingdebatten i Sverige skiljer sig tyvärr från alla andra politikområden. Det går oftast inte att ha en öppen och ärlig debatt. Även ledande politiker undviker om de kan vilket är en delförklaring till varför vi är där vi är. En annan, att Miljöpartiets syn på migrationen, som man med fog kan kalla för extrem, tillåts påverka migrationspolitiken.

Ytterligare en annan. Att tongivande aktivistgrupper uti landet lyckas påverka svensk politik med argument som; ju fler flyktingar som kommer till vårt land desto bättre. Det är förstås tokigt men det viktiga och allvarliga är att dessa, som egentligen är få till antalet, påverkar mer än de borde.

Sverige måste under lång tid framöver koncentrera sig på att rätta till det fullständiga haveri vi står i. Och för att göra det måste man säga Nej till aktivister.

https://www.dn.se/ledare/ge-de-ensamkommande-coronaamnesti/


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *