Är svenska myndigheter naiva eller bara dumma när de inte tar rapporter från Sydkorea på allvar om att Coronasjuka som friskförklarats insjuknat igen?

| 12 april, 2020

Är det så att Folkhälsomyndigheten än en gång underskattar farligheten i Coronaviruset?
Ja, när man läser Expressens artikel om att 91 coronapatienter i Sydkorea testade negativt för covid-19 för att sen vid andra testtillfället som WHO förordat testats positiva igen. För Folkhälsomyndigheten vet bättre då de säger att provtagaren säkert inte varit så noga vid provtagningen. Jan Albert, professor i smittskydd vid Karolinska institutet och , överläkare och avdelningschef på Folkhälsomyndigheten delar bilden av att det inte är särskilt anmärkningsvärt eller oroande.

Enligt dem så kan testresultaten vaja lite mellan att vara positivt och negativt i samband med att man börjar tillfriskna.
WHO undersöker dock rapporten från Sydkorea. Men svenska “experter” tonar ner testresultaten och säger att de inte bedömer dessa provsvar som en återinfektion, utan bara att de inte var fullt friska vid andra provet och att de inte bar på levande virus utan endast på virusarvsmassa.
Inte för att jag är läkare eller för den delen immunolog men jag ifrågasätter dessa svenska “experters” utlåtande efter att de endast läst en rapport.

Likaså ifrågasätter jag Folkhälsomyndigheten bedömning att det som WHO förordar i fallet om friskförklarande inte följs i Sverige där nämnda myndighet säger att det inte behövs en andra testning utan att det räcker med att patienten varit symtomfri i 48 timmar. Denna bedömning har Folkhälsomyndigheten gjort för att det blir en alldeles för lång tid tills man betraktas som frisk, och det går åt en massa testresurser till något som är onödigt. Det handlar alltså bara om en kostnadsfråga och inte en fråga om patientsäkerhet.
Är det inte så att naiviteten om Coronaviruset än en gång lyser igenom?

Likaså antar “experterna” på Folkhälsomyndigheten att en patient som tillfrisknat från viruset också ha utvecklat antikroppar. Detta trots att det inte finns ett enda bevis om detta eller något sätt att påvisa detta då det inte finns något tillförlitligt prov. Något som Anders Tegnell vid flera tillfällen påtalat under sina presskonferenser. Trots detta så väger ett antagande tyngre än svenska medborgares säkerhet. Det är inte konstigt att många länders regeringar och medier frågar sig om svenska regeringen och myndigheter spelar rysk roulett med människoliv i Sverige.
Jag skulle inte förvåna mig om många länder efter att pandemin är över kommer att neka svenskar att beträda deras territorium med hänvisning till att de kan vara en smittorisk.

Så jag frågar mig än en gång om svenska myndigheter och den svenska regeringen är naiva, eller kan det vara så att de tappat förståndet när det gäller bekämpningen av Coronaviruset?
För något måste det vara, de kan inte än en gång komma med att “vi hade ingen aning” om detta. För i detta fallet hade de det, de visste hur farligt viruset var, de visste att det förr eller senare även skulle drabba Sverige.
Så vad för bortförklaring kommer det att komma Folkhälsomyndigheten och vilken bortförklaring kommer Löfven att komma med?
För att de kommer att få förklara sina handlingar det står redan klart nu.

https://www.expressen.se/nyheter/experten-darfor-testade-friskforklarade-positivt/?fbclid=IwAR0Lt-hlglNkAeJLUGuGdAAw7gEN0HEysaMqW17F_ENRwf3OWUSKz_lkSno

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

4 tankar på “Är svenska myndigheter naiva eller bara dumma när de inte tar rapporter från Sydkorea på allvar om att Coronasjuka som friskförklarats insjuknat igen?

 1. Bertil Persson

  Att en expert får styra o leda bekämpning av viruset innebär en viss fara. En expert har oftast en snäv bild av hur dennes beslut påverkar en organisation, företag eller ett land. Den som skall ha en helikoptersyn på hur beslutet påverkar organisationen, företaget, landet är ledaren/ledningen.

 2. Carina johansson

  Det är en större fara att lysna på dig göran walther,
  Det enda du verkar vara expert på , är att sitta bakom pennan.
  Om allt voro så enkelt , varför sitter du där ,ut å jobba för höge farao.
  Du kan ju ta med dig dom där 22 forskarna som skrev i dn.
  Ni tycks kunna få all fakta å dess utom idiotförklara dom som jobbar med det här. Sjäms på dig.

 3. Carl den 12

  Sveriges regering är som vanligt rent historiskt sett efter i sitt agerande när det gäller landets säkerhet vid akuta kriser……………………

  Calle tycker sig se att det blivit en ohejdad vana att vara nonchalanta inför sitt folk genom att förminska konsekvenser jämfört med andra länder och världsdelar.
  Se och lär utav våra grannländer !!!

 4. Morgan Larsson

  Regeringen har en globalistisk agenda att följa enligt FNs agenda 2030 som fortare ger landet en lägre levnadsstandard om landet hålls i karantän. Sedan dör äldre i ensamhet och utan insyn i mängder på äldre boenden och Tegnell oroar sig inte för siffrorna har ännu inte kommit in? Beredskapen fanns inte och finns inte varför allt är ett politiskt spel med våra liv som insats.

Kommentarer är stängda.