Chris Forsne: Skilj kyrkorna från prästerskapet

| 12 april, 2020

En påsksöndag som denna hade jag gärna satt mig i en kyrkbänk och låtit stillheten flöda över mig. Men i år är kyrkorna stängda. Lika gott det. För kyrkorna, allas våra kyrkor, har i växande grad tagits över av aktivister som oemotsagda från predikstolen kan trumma ut sina egna politiska budskap. Jag tillbringade för länge sedan en jul med utsikt över ett mexikanskt fängelse. Så udda att jag minns det än. Låt det här året bli en påsk vi minns för att skogens salar, havets oändlighet och böljande vitsippsbackar blir platser av den stillhet och reflexion vi behöver. Men sedan är det dags att återta vår kyrkor från prästerskapet. 

Chris Forsne

Läs på Ledarsidorna


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: