30-årig man skjuten i Upplands Väsby under natten till annandag påsk

| 13 april, 2020

Vid midnatt natten mellan påskdagen och annandag påsk larmades polis och räddningstjänst till Upplands Väsby då det hörts skottlossning på orten. När polisen anländer till platsen som var i närheten av Södervikskolan så anträffas en man i 30-årsåldern med okända skador i buken. Enligt polisen är mannen känd av dem sedan tidigare. Han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus där han under natten opererades. Polisen spärrade av brottsplatsen för teknisk undersökning.

Polisen har också hållit förhör med vittnen på platsen. Strax efteråt meddelar polisen att två män gripets för skjutningen efter en biljakt. Detta visade sig senare vara fel, männen var inte inblandade i skjutningen då polishelikoptern upptäckte dem färdas i hög hastighet från orten. Enligt vakthavande polis var de istället inblandade i en bilstöld, vilket de nu sitter häktade för. Så ännu är ingen gripen eller misstänkt för skjutningen.