Migrationsverkets pengar är slut – Åsele kommun mister bidrag

Flyktingar anländer till Åsele

Trots att Åsele kommun har beviljats 560 000 kronor från Migrationsverket för insatser för nyanlända med särskilda behov så får man inga pengar. Anledningen: Migrationsverket har slut på pengar. – Det är i min mening oacceptabelt, säger kommunalrådet Andreas From (S).

Det är klart att det är oacceptabelt men Andreas From är  samtidigt en politiker som står bakom Stefan Löfven, även då han Löfven stod på ett torg ropade: Mitt Europa bygger inga gränser. 

Åsele kommun är en av de många kommuner som just nu har det tufft ekonomiskt. Förra året gick kommunen nästan 15 miljoner kronor back. Närmare tre av de miljonerna handlar om pengar från Migrationsverket som man räknat med – men av olika skäl inte fått. Den största summan, 2,2 miljoner kronor, är pengar som kommunen först fått utbetalt men som man senare tvingats betala tillbaka efter ett beslut i Förvaltningsrätten. Migrationsverket menade att beslutet om utbetalning fattats på felaktiga grunder, skriver SVT. 

Ekonomichefen Sabine Bösinger på Åsele kommun säger att hon aldrig hört talas om en sådan formulering tidigare. Så är det kanske men det gäller att vara uppfinningsrik nu när pengarna är slut. Notera gärna att invandringen ännu fortsätter i oförminskad takt. För några dagar sedan kunde vi läsa hur nytillkomna skjutsades från förvaret i Gävle till Junsele. Otestade för virus förstås. 

Vi borde förstås inte skriva det, men vi gör det ändå: vilken förbaskad bananrepublik Sverige blivit. SVT:s artikel visar upp det Nya Sverige. Pengarna är slut samtidigt som de röda kommuner som varmt tagit emot “flyktingar” nu finner det oacceptabelt att det inte längre finns några pengar. Vad trodde de skulle hända? 

Surt sa räven. Inom kort kommer sossekommun efter sossekommun ställas inför nakna fakta, de har blivit lurade precis som hela svenska folket.

Samtidigt som man inte har råd att betala kommunerna tar man in ytterligare “flyktingar”, till råga mitt under coronakrisen, för att lämpa över i andra kommuner som ännu inte hunnit få slut på pengarna. Man får nypa sig i armen för att se om man är vaken eller om man befinner sig i en Kafka-pjäs.

The usual suspects: Jan Ove Malmgren och Madeleine J Lilja Rönnquist

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/migrationsverkets-pengar-ar-slut-asele-kommun-mister-bidrag

Bild: SVT


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 tankar på “Migrationsverkets pengar är slut – Åsele kommun mister bidrag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *