Misstänkt mordbrand i förskola i Halmstad. Får brinna ut under kontrollerade former.

| 13 april, 2020

En förskola brinner för fullt vid Vallås i Halmstad nu på annandag påsks morgon och förmiddag. Räddningstjänsten larmades dit vid 05-tiden och när de anlände kunde de snabbt konstatera att att förskolan inte gick att rädda. Tills en början var tio styrkor larmade till branden men räddningstjänsten fick branden under kontroll och vid 08-tiden så hade hälften av styrkorna kallats tillbaka och på brandplatsen fanns då endast fem styrkor kvar. Räddningstjänsten meddelar dock att att förskolan inte går att rädda och att de låter den brinna ner under kontrollerade former samt ser till att branden inte sprider sig. De meddelar också att de kommer att vara kvar under hela annandag påsk då det kommer att ta tid för branden att brinna ut. För även om förskolan är av trä så finns det mycket annat som brinner, gips och dylikt.
Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad säger: “Det måste brinna ut och svalna innan polisen kan gå in och undersöka vad som orsakat branden.”
Men redan nu så utreder polisen händelsen som misstänkt mordbrand.

https://www.expressen.se/kvallsposten/kraftig-brand-i-forskola-gar-inte-att-radda/