Carolin Dahlman: Yttervänsterns höjda skatter hotar välfärden

| 14 april, 2020

Apropå DN debatt och P1 Morgon, där en forskare från vänster ville höja skatten.

“Även om Ahnland faktiskt verkade förstå vitsen med att hjälpa näringslivet i nuvarande svåra kris tycktes han inte greppa det där med var pengar till offentlig sektor kommer ifrån. “Restauranger i all ära, men de är inte samhällsbärande funktioner såsom vård, skola och omsorg är”, menade han, till synes utan förståelse för att krogen betalar skatt som sen kan bli lön åt en värdefull undersköterska, vilket betyder att de båda bär samhället, om än på olika sätt.

Dessutom blir det besvärligt om staten lägger alla pengarna på välfärden idag –men låter pizzeriorna gå i konkurs – för blir det ju inga kronor till välfärden i morgon så länge som svenska välfärdsstaten ser ut som den gör. I stället blir det fler bidragsberoende arbetslösa som kommer att behöva stöd.”

Carolin Dahlman

Läs ledaren i KB


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: