Corona bör tas på största allvar!

| 14 april, 2020

Vi här i PS förordar det sunda förnuftet, det vill säga, håll social distans, tvätta händerna, undvik offentliga platser och kollektivtrafiken så långt det är möjligt. Det räcker långt, men det finns bara så mycket samhällsmedborgarna kan göra. Resten är upp till staten. Och det fungerar väl sisådär.

Vi börjar bli uppriktigt arga på Anders Tegnell och Agnes Wold. Även om det av någon underlig anledning inte är okej att kritisera dessa två, väljer vi att ändå göra det. Vi menar att det behövs.

Agnes Wold ägnar väsentlig tid åt att håna den oro och rädsla människor uttrycker. Det har vi kunnat läsa i de trådar där Wold finns med och ska förklara som expert. I mästrande ordalag har hon en fäbless för att “fostra” medborgare.

Och så har vi Anders Tegnell. Många är rädda men han tar inte heller oron på allvar. Var och varannan dag undrar folk vad han håller på med, när de samtidigt hör en samlad expertis skrika stopp! Inte helt oförväntat drar man slutsatsen att våra äldre inget är värda. Ja ingen rent av. 

När Anders Tegnell försvarar den svenska modellen med argumentet att den är “väldigt hållbar”, ja då skjuter oron och rädslan höjden. Var har vi hört det förut med ett eländigt resultat? Just det, migrationspolitiken.

Den samlade expertisen anser läget vara så allvarligt att de anser att våra folkvalda måste gripa in. Enligt dem stiger dödstalen mot Italiens höjder.

Vid minst fyra tillfällen har Anders Tegnell och Folkhälsomyndigheten sagt att smittspridningen av Corona planat ut eller kommer att avta. Till sin hjälp för att kabla ut den här “lugnande” nyheten har man Agnes Wold. Om oroade medborgare inte lyssnar på det hon hävdar, ja då får de sig bara en skrapa.  Notera gärna att ingen av gångerna då man påstått att det planat ut eller börjar avta, har det gjort det.

Det krävs ingen raketforskning för att förstå att om vi hade haft en tydlig strategi från början skulle knappast Sverige idag ha lika stora dödstal som Italien och tio gånger högre än Finland.

Sveriges modell är inte bra. Den är rakt åt skogen. Det är bara att titta på statistiken. Det är bara att lyssna på andra experter än Agnes Wold.

The usual suspects: Madeleine J Lilja Rönnquist och Jan Ove Malmgren

https://www.dn.se/debatt/folkhalsomyndigheten-har-misslyckats-nu-maste-politikerna-gripa-in


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp