CORONA. Utlandsfödda, främst födda Somalia och Irak, är överrepresenterade bland de smittade

| 14 april, 2020

“Utlandsfödda är överrepresenterade bland dem som blivit smittade med covid-19 i Sverige. Det berättade statsepidemiolog Anders Tegnell vid den myndighetsgemensamma presskonferensen på Folkhälsomyndigheten på tisdagen.

– Vi har en överrepresentation av personer som är födda i andra länder. Somalia har en rätt kraftig överrepresentation, Irak likadant, Syrien något mindre. Sedan har vi några länder länder som Finland och Jugoslavien, som nog i första hand beror på att befolkningsgrupperna som är födda i de länderna nu hör till de grupper som har hög sjuklighet, många är nu över 60, 70, 80 år gamla, sa Anders Tegnell när han visade staplarna.”

Läs i Läkartidningen


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: