Rektor stängs av – Anders Lindberg  passar på att ljuga om SD 

Mattias Liedholm, rektor för Prästamosseskolan i Skurup, som kritiserade slöjförbudet i Skurup stängs av från jobbet.

Anders Lindberg har sin syn på saken. Det är SD:s fel, eller för att återge korrekt: “Så här ser SD:s yttrandefrihet ut i praktiken”. 

https://twitter.com/anderslindberg/status/1249941865694191617

Det får man naturligtvis tro, men är man politisk redaktör för en tidning (även om det nu är AB) ska man inte sprida ogrundade anklagelser. Vi borde kunna förvänta oss mer. 

Lindberg borde, med tanke på den roll han har, klargöra att det här i sak inte handlar om SD eller yttrandefriheten. Utan det handlar om en rektor som inte följer arbetsgivarens instruktion. 

Om det nu handlar om slöjan, handlar det om oviljan att inte följa ett beslut som tagits i demokratisk ordning, inte om yttrandefrihet. Om det vore så skulle den här rektorn exempelvis inte kunna tycka det han gör, eller hur? 

Det framgår nämligen inte helt tydligt varför rektorn arbetsbefriats, utan endast att det handlar om ”allvarliga brister i ledarskapet”

Åsa Ekberg (M) ordförande i skol- och utbildningsutskottet och personalutskottet säger bestämt att det inte handlar om det omdebatterade slöjförbudet.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/efter-slojdebatten-skurupsrektorn-stangs-av-fran-jobbet?fbclid=IwAR0hvq1ugYI11idcWkNcqEX58VmrLN3DD_oXAVNnQkLraW1EIJJe6pS_zog

Det Lindberg gör är att sprida desinformation och varför han väljer att göra det vet vi alla. Hans oresonliga hat mot SD överskuggar hans förmåga som journalist. Andra likasinnade hakar förstås på, som twittra ut att “SD i Skurup följer Ungerskt mönster och stänger av rektor. som är obekväm”


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *