Muslimsk elev ville inte skaka hand – anmäler skola för diskriminering

| 15 april, 2020

“OLOFSTRÖM. En muslimsk kvinna har anmält Jämshögs folkhögskola till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Som muslim ville hon inte hälsa på lärare med handskakning – något skolan enligt henne inte kunde acceptera.

Sydöstran rapporterar att en kvinnlig före detta elev på Jämshögs folkhögskola har anmält skolan till DO. Kvinnan hävdar att hon blev ombedd att sluta när det kom fram att hon inte ville ta lärare i hand på grund av att hon är muslim.”

Läs i Nyheter Idag


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: