Polisen utreder försök till mord efter en ny skjutningar vid Frölunda torg.

| 15 april, 2020

Vid 22-tiden i gårkväll kallades polisen till ett område kring Frölunda torg i Göteborg då flera personer larmat om att de hört höga smällar i området. Polisen drog igång en större insats med tio patruller och hundar som sökte i området. Insatsen avslutades vid ett-tiden i natt med att de inte hittat några spår efter någon skjutning. Trots detta så har polisen nu på morgonen öppnat en förundersökning om försök till mord.
Vakthavande befäl i polisregion Väst säger: ”Vi har ingen misstänkt, ingen målsägare, men vi misstänker att någon har skjutit mot någon.”

Detta antagande bygger polisen på efter att de under kvällen och natten talat med personer i området där den misstänkta skjutningen ägt rum. En liknande händelse ägde rum för tio dagar sen i Frölunda, i även den misstänkta skjutningen så hittades inga fynd på att den ägt rum. Och även då valde polisen att starta en förundersökning med samma rubricering. Denna strategi är nog för att när det inträffar en skjutning i Frölunda nästa gång och de hittar bevis så kanske det går att binda dem till dessa skjutningar också.

http://www.gp.se/1.26775232

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •