Sprängning i centrala Ängelholm under natten mot onsdagen

| 15 april, 2020

Strax före klockan två natten mot onsdagen se exploderade en sprängladdning vid ett flerfamiljshus i centrala Ängelholm. Polisen vet ännu inte på morgonen vad som detonerat. Men Nationella bombskyddet och polisens tekniker har under natten varit på plats för att undersöka detonationsplatsen. Explosionen har orsakat stora skador på entrén och på fönster både i fastigheten och på motliggande fastighet.
Fastigheterna lär inte ha behövt evakueras. Enligt uppgifter ska explosionen skett utanför fastigheten. Polisen har varit på platsen för att söka vittnen men har ännu inte hittat något vittne till händelsen Polisen har heller ingen uppgift i nuläget om någon kommit till skada vid explosionen. En förundersökning om sprängningen har startat med brottsrubriceringen allmänfarlig ödeläggelse.
I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

https://svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/explosion-i-flerfamiljshus-i-centrala-angelholm
https://www.expressen.se/kvallsposten/explosion-i-angelholm-nagot-som-har-detonerat/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •