Tino Sanandaji: Detta är ingen influensa, det tar bara tid för massdöd att hinna accelerera samt registreras

| 15 april, 2020

• Eftersläpningen blir allt absurdare, någon som dog två veckor sen fortsätts fyllas på först idag. Idag ser vi att förra onsdagen nådde en topp på 90 döda per dag. Eller var det fler än så? Det vet vi först om en vecka.

• Att skjuta döda framför sig gör att varje ny dag ser ut som en nedgång. Kanske finns redan en nedgång, men det är omöjligt att se än så länge

• Många jublade att dödlighet är låg i år, utan att invänta data. Nu har SVT fått in relevant period. SVT: ”Dödstalen skjuter i höjden visar SCB:s statistik”

• Det dör nära dubbel så många i Stockholm som motsvarande vecka förra året, och överdödlighet i SCB är högre än officiellt döda i Corona. Detta är ingen influensa, det tar bara tid för massdöd att hinna accelerera samt registreras.

• Kan ni snälla sluta dela dessa myter? Ni kommer ångra er, samma misstag skedde i traumatiserade norditalien, folk avfärdade i början Corona som överdrift, utan att beakta tiden.

• SVT påstod nyligen “80 procent överlever intensivvården på Karolinska”, vilket media hyllade som bevis på att Sverige bryter internationell trend. Läkare Benjamin Wellander upptäckte misstaget: De räknar bara de få som skrivit ut, och struntar i alla som fortfarande kämpar i intensiven. Korrekt var att 27 procent överlevt, 8 procent avlidit och 65 fortfarande är sjuka, vilket inte går att jämföra med slutbehandling i andra länder.

Varför sprider SVT missvisande siffror om viktiga frågor?

Tino Sanandaji på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: