Hur är det möjligt att förtroendet för Löfven ökar? 

| 17 april, 2020

Det är naturligt. Det råder borgfred och oppositionen är i stort sett tyst enligt den praxis som råder Sverige. Det kan man tycka är märkligt med tanke på det som händer. Men i krissituationer tenderar fokus ligga på krisen och det arbete som ändå, även om arbetet i sig lämnar mycket övrigt att önska. Frågan är om Socialdemokraterna suttit lika still i båten som oppositionen. Det är jag inte lika säker på. 

Förtroendet för Löfven kommer dala igen. När frågan vem var ytterst ansvarig för att äldre dog i massor ska besvaras, är det Löfven man kommer rikta sig till. 

Redan i början av pandemin utpekades våra äldsta som den största riskgruppen. Utifrån den kunskapen borde omtanken om våra äldre varit betydligt mer seriös och resulterat i ett omedelbart nationellt besöksförbud på våra äldreboenden. Än idag finns kommuner som ännu inte infört besöksförbud. Hur det är möjligt vet vi, allt handlar om kommunens och individens eget ansvar. Den svenska modellen som ska leda oss ut ur krisen. 

Lyssnar man på Anders Tegnell så håller han fast vid linjen att de som arbetar med gamla är skyldiga att arbeta mer för att skydda äldre och att det inte är hans ansvar att smittan i massor dödar äldre. 

Men om inte han är ansvarig vem är det då? Personalen som nu gör det hedervärda och med det egna livet som insats hos våra äldre? Nej, såklart inte. 

Vad var det som egentligen hände? Det är en fråga många ställer nu i sökandet efter svaret på hur det kunde gå så fel. Svaret kommer vi inte få förrän krisen är över, men ett svar är att Sverige redan innan Corona var i kris. Kommuner som krisar. Äldreomsorg likaså. Sjukvård. Skola. Sverige hade redan innan tagit mycket stryk av den oansvariga invandringen från 2015. Det finns helt enkelt inte resurser. 

Ett annat svar är att Löfven, som i sin roll som statsminster är ytterst ansvarig för vilka han tillsätter att leda myndigheter och vilka han väljer att samarbeta med politiskt. Miljöpartiet har sedan de kom till regeringsmakten varit en hemsko för Sverige och svensk politik. Nu i en av de värsta kriser vi upplever visar de återigen att de inte är ansvarstagande parti. Istället för att samlas runt coronakrisen med allt vad den innebär för människor och samhället, driver de opinion för att ge amnesti åt alla ensamkommande afghaner. 

Löfven må stiga nu i opinionen men det är inte hållbart i längden. Det kommer en dag efter corona. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/Vb8BKJ/superlyft-for-lofven-i-nya-matningen


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

2 tankar på “Hur är det möjligt att förtroendet för Löfven ökar? 

  1. ulf

    Helt obegripligt om det är sant vill säga,förtroendet efter denna utrensning av våra äldre,borde vara i botten.Förmodligen fejk siffror och propaganda från hela vänster spektrat.Obeskrivligt dåligt från både pajas myndigheterna och en fars till regering.Inte undra på att Sverige är avskytt i övriga världen.Lär av Ryssland och nordiska grannarna ,samt glöm EU,där finns ingen framtid alls när det behövs .Enbart ett kostsamt politikerprojekt utan förankring i resp land.

  2. Carl den 12

    Nu, får det vara nog med tokerier och fake statestik?

    Calle packar snart väskan och flyr om svenskarna snart inte tar och rycker upp sig och visar vilka det är, som egentligen styr det här landet=Dom som arbetar, har arbetat?
    Och det gäller inte er på Rosenbad…………………………….

Kommentarer är stängda.