Tino Sanandaji: Jag tror inte vare sig på optimism eller pessimism utan på objektivitet, men idag kommer genuint positiva nyheter.

| 17 april, 2020

Det ena stavas Remdesivir, ett antiviralt läkemedel mot Ebola med överraskande stark effekt mot Covid-19 vid test av forskare vid University of Chicago (you are welcome planet). Om jag förstår rapportering rätt var tidigare hopp existerande läkemedel man kastade in, med hitintills oklara resultat. Remdesivir däremot var vid experimentstadiet när Covid-19 kom.

Forskare har inte hunnit göra test med placebogrupp, resultat var så uppmuntrande att de av etiska skäl gick ut. Om dessa droger funkar kommer långt färre behöva dö, vi får se, men USA-börsen gick upp av nyheten.

Samtidigt hade Sverige sin första dag med utplaning av dödsfall som inte var efter helg, och förhoppningsvis inte bara eftersläpning. Vi får se om detta potentiellt viktiga trendbrott håller i sig närmaste vecka.

Till sist en färsk karta med överdödlighet i år. Många delar sånt som bevis på att fler dör av influensa, alla överdriver, man ”dör med, inte av Corona”, Sverige har höga dödstal för vi mäter bättre och andra bortförklaringar.

Problemet var att detta gjordes INNAN dödsfall hunnit inträffa och räknas, lika idiotisk som att stå första minuten efter Titanic och jubla att få hunnit drunkna. Fattar folk inte att det tar tid för smittan att spridas, döda och registreras? Även i Sverige tar veckor innan alla döda ingår i SCB:s data.

Hur många som spred missvisande grafer och lurade i andra att vara oförsiktiga kommer sprida samma graf nu när liken hunnit räknas?

Tino Sanandaji på facebook


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •