Två storbränder i Skåne under natten till fredagen

| 17 april, 2020

Under natten till fredagen har det varit två storbränder i Skåne. Den ena branden startade strax efter midnatt i Degeberga där en vitvarubutik totalförstördes. Tidigt på morgonen meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll och att det inte längre var någon spridningsrisk till intilliggande byggnader, men att de kommer att låta branden brinna ut under bevakning då byggnaden är totalförstörd. Inga personer ska ha ha skadats vid branden. Polisen har varit på plats under natten, men de meddelar att det i nuläget är oklart om det finns någon misstanke om brott.

Den andra branden startade vid 2-tiden under natten i en villa i utkanten av Vellinge. Det var en granne som upptäckte den och även påkallade den boende så denna själv kunde ta sig ur huset. Enligt vittnet ska branden ha startat i en bil för att sen sprida sig till ett par andra bilar, för att därefter sprida sig till en carport och garage och sen vidare till bostadshuset. Branden härjar i ett villakvarter där husen ligger tätt och vid ett tillfälle så hotade branden att sprida sig till närliggande villor och räddningstjänstens insatser riktades då mot att motverka spridning.

Räddningstjänsten meddelade vid 5-tiden att branden då var under kontroll men att branden fortfarande då inte var släckt men att de då eliminerat spridningsrisken. Polisen har även i denna branden varit på plats och de misstänker att den ska vara anlagd. De har startat en förundersökning om grov mordbrand.
Vakthavande befäl i region Syd Mikael Lindh säger: ”Bilar börjar normalt sätt inte brinna av sig själv.”
Och det uttalande säger mycket, då poliser inte brukar uttala sig så klart utan att ha något att bygga det på.

https://www.expressen.se/kvallsposten/kraftig-brand-harjar-i-villa-/
https://svt.se/nyheter/lokalt/skane/valdsam-brand-i-vellinge

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •