Riksdagspartier som flyktingaktivister – ingen spelar roll, alla måste få stanna 

| 18 april, 2020

Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet driver steg för steg på för en helt fri asyl- och anhöriginvandring, utan att överhuvudtaget ta ansvar för invandringskostnaderna, skriver Benjamin Dousa.
Foto: TT

Vi har just nu tre flyktingaktivistiska partier i riksdagen; C, V och MP. Deras linje kan sammanfattas ungefär så här: Det spelar ingen roll att ensamkommande fått avslag på sin asylansökan, de måste ändå få stanna. Det spelar ingen roll att de ljög om sin ålder eller status som flykting, de måste ändå få stanna. Det spelar ingen roll att 58 procent av alla som dömts för försök till våldtäkt eller våldtäkt de sensate åren är födda utomlands. Och att den grupp som sticker ut bland de dömda är unga män från Afghanistan, de måste ändå få stanna. Det spelar ingen roll att det tar nästan 13 år i Sverige innan hälften av utlandsfödda kan försörja sig själva, de måste ändå få stanna. Det spelar ingen roll att Sverige nu upplever sin värsta kris: död, varelsen, permitteringarna, konkurserna och arbetslösheten som ökar, de måste ändå få stanna. Det spelar ingen roll att svenska skattebetalare är de som får ta ansvaret för män utan asylstatus, C, V och MP vill att de ska få stanna. 

Det spelar inte heller någon roll att gymnasieamnestin blev precis så problematisk som förutspåddes. Hittills är det endast två personer som har uppnått de krav om fast anställning som lagen säger. Få har överhuvudtaget lyckas färdigställa sina studier inom avsedd tid, det måste ändå få stanna. I ett uttalande i dag till Sveriges Radio säger Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Jonny Cato  att vi måste slopa kravet om anställning efter avslutade studier.

Det spelar ingen roll att signalvärdet av att ge amnesti är större än vad vi klarar av.  Fler familjer kommer skuldsätta sig hos lånehajar för att skicka sin son på en livsfarlig resa som ankarbarn. Så länge det finns en chans för amnesti fortsätter eländet. 

Mot denna bakgrund gör dessa partier gemensam sak, och kräver permanenta uppehållstillstånd för hela gruppen afghanska män utan asylstatus. Vi har enligt dem om att Sverige och svenska medborgare har en integrationsskuld att betala. 

Vad är det för skuld? Den som handlar om den hävdade strukturella diskrimineringen, rasismen, för lite subventioneringar, utanförskapet, vägran att se dem som tidigare barn och offer. 

Det handlar också om att de flyktingsaktvistiska partierna INTE ska tvingas till att ställa krav. De vill något. De vill vara humana. Hela tanken är som hämtad från en parallell värld i vilken svensk migrationspolitik ska ersättas med deras syn och önskan. Om den så ska behöva tvingas på oss. Resonemanget påminner närmast om något hämtat från en sekt. 

Partier som C, V och MP vill med hjälp av våra skattemedel störa och förstöra. Det döljer de bakom påståenden om ”allas lika värde”, ”ingen människa är illegal”, ”bekämpa främlingsfientlighet och rasism”, ”mångfald mot enfald”, ”öppenhet och tolerans”, ”inkludering”, ”öppna hjärtan” och ”inga murar”. Att det här senare visar sig landa i att många fastnar i ett  bidragsberoende, kriminalitet, för vissa även ett förakt mot det land som en gång hjälpte dem, saknar betydelse. 

Faktiskt spelar inget någon roll. Det vill säga vad någon säger. De flyktingaktivistiska partierna vet att de som sitter fast i gymnasielagsfällan aldrig kommer behöva välja eller ens prestera. Utvisningar kommer ändå kunna inte verkställas.

https://www.svt.se/nyheter/granskning/ug/ny-kartlaggning-av-valdtaktsdomar-58-procent-av-de-domda-fodda-utomlands

https://twitter.com/ExpressenLedare/status/1250836351475503104

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/K3m4Ro/c-v-och-mp-driver-pa-for-fri-invandring


Stöd ProjektSanning, yttrandefriheten och det fria ordet. 

Vi är tacksamma för stora såväl som små donationer.

Vi arbetar helt ideellt utan presstöd, reklamintäkter, låsta artiklar eller prenumerationer.

Varje donerad krona hjälper oss att kunna fortsätta vårt arbete.

SWISH: 0735 29 63 35

Paypal: